Møt Dmytro: vår nye journalist

– Det er kjempebra og overraskende!

FØRSTE ARBEIDSDAG: Dmytro Taran har hatt sin første arbeidsdag i Fjell-Ljom. Her sammen med fadder og nettredaktør Marius Haugan Lillegjære.
FØRSTE ARBEIDSDAG: Dmytro Taran har hatt sin første arbeidsdag i Fjell-Ljom. Her sammen med fadder og nettredaktør Marius Haugan Lillegjære.

Jeg heter Dmytro Taran. Jeg er 33 år gammel og jeg er født og oppvokst i Odesa.

Publisert

Jeg er gift, og min kone heter Alisa. Vi har ikke barn. På grunn av krigen i Ukraina, har vi flyttet til Norge.  

Vi har bodd i Haltdalen siden 24. februar 2023. I Ukraina produserte jeg musikk, særlig elektronisk, men deltok også i forskjellige prosjekter. Hovedsakelig skrev jeg sanger på bestilling og jobbet som lydtekniker på et platestudio av og til. 

Kona mi jobbet som konditor. Hun arbeidet på konditori og laget konfekt hjemme for salg i tillegg. Hun savner Odesa, vennene og foreldrene sine, som fortsatt bor der. Og så savner vi et hav og det varmere klimaet. Men livet går videre.

Vi deltar på norskkurs i Ålen og spiller i Haltdalen musikkorps. Det er veldig spennende å bo i Norge og bli kjent med kulturen og tradisjonene her. Nordmenn og ukrainere har mye til felles, tror jeg. Nå er jeg interessert i å lære norsk til nivå B2 og få norsk utdanning. Jeg er veldig glad for at jeg har fått mulighet til språkpraksis i avisa Fjell-Ljom. Det er kjempebra og overraskende! 

Hvis du har lyst til å snakke med meg eller du har nyhetstips, kan du sende det til redaksjon@fjell-ljom.no. Vi snakkes!

Powered by Labrador CMS