Grillhuset jakter på de riktige folka:

– Stenger etter påske

STYREMEDLEM: Roar Eckermann er medlem i styret i Grillhuset Røros AS

Grillhuset Røros AS har mistet kjøkkensjef og daglig leder, nå er selskapet på jakt etter de rette til å overta. – Vi har det ikke travelt, det er viktigere å få tak i de riktige folka, sier talsperson for styret i Grillhuset, Roar Eckermann.

Publisert

Daglig leder Monica Hägglund Langen og kjøkkensjef David Haarh sa opp sine stillinger ved Grillhuset ved nyttår og slutter dermed i jobbene sine i påska.

– De siste årene har vært ekstremt krevende, med både covid-19, etablering av den nye restauranten i Tufta og «dyrtid» for både virksomheten og våre kunder. Vi hadde nok sett for oss en litt annen utvikling enn det via har opplevd, og større synergieffekter mellom de to restaurantene. Det ble ikke så praktisk å bruke de samme ansatte på Tufta og i Kjerkgata som vi trodde på forhånd, sier Eckermann.

Han bekrefter at både Grillhuset på Tufta og Grillhuset i Kjerkgata blir berørt av oppsigelsen.

Jobber med saken

– Vi jobber med å få på plass nye ansikter, men det er ikke lett å finne noen lokalt som kan fylle skoene etter de to, sier Eckermann.

Han peker på at selskapet har fått svært gode tilbakemeldinger siden de startet i 2016, spesielt på Tripadvisor.

– Tid er ikke viktig i denne sammenhengen, det er viktigere å få på plass de riktige folka. Derfor stenger vi i Kjerkgata etter påske, og åpner når vi har dyktige folk på plass.

Tufta

Grillhuset Håndverk på Tufta stengte lokalene allerede fra nyttår. De har holdt stengt siden, med unntak av under Rørosmartnan.

– Vi er i dialog med interessenter til videre drift her, men det er tidlig i prosessen ennå, påpeker Eckermann.

– Vi ønsker ikke å gå på kompromiss med kvalitet og konsept, og konseptene på de to restaurantene er ganske forskjellig, derfor ble det vanskelig å bruke de samme ansatte på de to stedene, sier han videre.

Dermed vil det ikke være drift verken på Tufta eller i Kjerkgata etter påske.

Kjerkgata

– Restauranten i Kjerkgata har gått bra siden starten, med tidvis fullt hus og strålende fornøyde kunder, sier Eckermann.

Han er svært glad for at lokalt næringsliv benytter stedet mye.

– Jeg tør påstå vi er et godt, om ikke det beste, utstillingsvinduet for lokalmat på Røros, og det har næringslivet fått med seg.

– Hva med lokalbefolkninga, er de flinke til å besøke dere?

– Nå har vi et relativt høyt prisnivå i Kjerkgata, så det er kanskje ikke et sted fastboende benytter så ofte, sier Eckermann.

Powered by Labrador CMS