Tilsvar fra Elgaaen:

– Eierrepresentantens partipolitiske tilhørighet spiller i denne sammenheng ingen rolle

Bilde av varordfører Christian Elgaaen
KOMMUNENS REPRESENTANT: Varaordfører Christian Elgaaen (SV) er i sitt tilsvar til Jan Erik Øvergård tydelig på at partipolitisk tilhørighet ikke har noen betydning når han på vegne av Røros kommune møter på generalforsamlinga i Ren Røros.

Varaordfører Christian Elgaaen kommer med sitt tilsvar på kritikken fra Jan Erik Øvergård om hans stemmegivning under generalforsamlinga i Ren Røros.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Ordfører/varaordfører møter i generalforsamlinger, årsmøter og eiermøter i en rekke selskaper som kommunens eierrepresentant. Dette er i tråd med kommunens eierpolitikk.

Når kommunen er eier, er det alltid kommunestyret som organ som er øverste eier. Eierrepresentanten skal ivareta eierens interesser. Eierrepresentantens partipolitiske tilhørighet spiller i denne sammenheng ingen rolle. Dette har jeg gjort i mange sammenhenger, også på generalforsamlingen i Ren Røros AS.

Som jeg sa på generalforsamlingen, så er det allerede en prosess på gang i Røros kommune om konsesjonskrafta. I tråd med kommunestyrevedtak fra desember 2022:

«Kommunestyret ber kommunedirektøren og ordfører hente inn historikk og informasjon om forvaltningen av Røros kommunes konsesjonskraft, og rapportere tilbake til kommunestyret.»

Her er det mange elementer som må belyses, før det etter hvert vil komme en sak til kommunestyret. Det var ikke mulig for Røros kommune å støtte forslaget fra noen av A-aksjonærene på generalforsamlingen knyttet til konsesjonskrafta før den omtalte prosessen er i mål.

Det hadde også vært helt feil å informere om eller diskutere denne prosessen før kommunen har fått gjort sin jobb rundt dette. Jeg ber om forståelse for at dette er en kompleks sak, og som jeg sa i generalforsamlingen, er jeg sikker på at kommunen skal lande dette arbeidet til beste for både Røros kommune og Ren Røros AS.

Powered by Labrador CMS