Spellemann-vinner, vidunderbarn og indie-rockere inntar Røros

KOMMER: Femten år gamle STORM sin metalcore-musikk har tatt verden med nettopp storm. Lørdag 1. juni spiller han på Røros sammen med Trondheimsbandet Centrum.

Til uka blir det både metalcore, rock og myk og melodiøs country ispedd tidløs popmusikk på konsertscenen på Røros. 

Publisert

– Dette blir en perfekt konsertuke med to fantastiske konserter!

Igjen er det den alltid like entusiastiske Ove Testad, leder ved Ungdommens Hus på Røros, som slår dørene opp for storslagne konsertopplevelser. Denne gangen på vegne av Ungdommens hus og Ungdomsrådet i Røros. 

Gratis for ungdom

Torsdag 30. mai blir det konsert med Ida Jenshus med band, og lørdag 1. juni er det STORM + Centrum som inntar scena.

– Dette er vi stolte av å få til, og vi gleder oss til å vise fram konsertscenen vår og disse fantastiske artistene for alle aldre som liker gode konsertopplevelser og dyktige musikere på scenen! Gratis for alle under 18 år er det også, poengterer Testad.

Ove Testad har også de han kaller en temmelig kul «fun fact» om de to konsertene.

– Både Ida Jenshus og STORM valgte seg Ungdommens Hus Røros som sted for preproduksjon og planlegging for kommende konserter og turné. Det vil si at det er her låtene velges ut, det blir tekniske prøver og øving på materialet som skal framføres.

Fans i hele verden

Femten år gamle STORM sitt talent og musikk har allerede rukket å spre seg rundt i verden. Singelen «House of Cards» tok internett med storm og fikk flere millioner visninger på sosiale medier. Flere virale videoer senere har STORM samlet en stor følgerskare på TikTok. 

Anmeldere har hyllet STORM som en fremadstormende visjonær. Distorted Sound Magazine (UK) trekker fram hans tydelige lydbilde og upåklagelige produksjonskvalitet. Musikkmagasinet Gaffa omtaler ham som et vidunderbarn innen den norske metalscenen.

CENTRUM: Centrum består av fire 16-18 år gamle gutter. De frontes av bandets låtskriver Buster Løvdal Waagø (vokal, gitar), mens Jakob Moe spiller gitar, Silas Løvdal Waagø trakterer bassen, og det er Peder Klæboe som hamrer løs på trommene. Bandet besøkte Røros og Ungdommens Hus også i fjor.

Ungt trondheimsband

Bandet Centrum holder til i Trondheim. Musikken deres kan beskrives som alternativ rock/indie med tydelige nikk til band som Weezer, Green Day, Oasis med flere. 

Centrum består av fire 16–18 år gamle gutter, og bandet besøkte Røros og Ungdommens Hus også i fjor. 

– Dette blir en herlig konsertaften i metallets og rockens tegn, lover Testad.

COUNTRY OG POP: Ida Jenshus er en av landets ledende countryartister og har turnert i USA med amerikanske Eagles. Nylig slapp hun singelen «Suppression», og albumet «The Grip» ble utgitt 23. februar.

Ida med country og pop

Ida Jenshus er en av Norges ledende countryartister, og hun ble invitert til å varme opp for Eagles da de opptrådte på Norwegian Wood i 2011, da hun vant sin tredje Spellemann på rad for sitt tredje album «Someone to Love». Hun har også turnert med Eagles i Nashville.

På albumet «From This Day On» som ble sluppet i 2019, avslørte Jenshus sin kjærlighet til tidløs popmusikk som ABBA og Fleetwood Mac. Nylig slapp hun singelen «Suppression», og albumet «The Grip» ble utgitt 23. februar. Konserten i Ungdommens Hus vil dermed by god blanding av tidligere låter og helt nytt materiale.

– Bli med og opplev den tredobbelte Spellemann-vinneren og hennes fremragende band i den perfekte musikkmiksen av rock, pop og country. Vi håper mange blir med på musikkmoroa, avslutter Testad, like entusiastisk som han startet.

Powered by Labrador CMS