Blir Rørosbankens første kvinnelige toppsjef:

Tone Hammer (48) skal styre Rørosbanken framover

NY SJEF: Tone Hammer er ny toppsjef i Rørosbanken.

Tone Hammer (48) er ansatt som ny administrerende banksjef i Rørosbanken.

Publisert Sist oppdatert

Rørosbanken opplyser dette i en pressemelding tirsdag morgen. 

– Hammer blir historiens første kvinnelige toppsjef i RørosBanken når hun tiltrer den 1. mars 2024. Hammer har 24 års erfaring innen bank og finans, og er i dag administrerende banksjef i Bjugn Sparebank på Fosen, skriver de i pressemeldingen.

Aner fra Ålen

– Sjefsjobben i Rørosbanken har vært drømmejobben så langt tilbake som jeg kan huske, sier Hammer, som har sine aner fra Ålen. 

Slekta hennes på farssida har sin opprinnelse fra gården Langland Søndre, og den nye banksjefen har tremenninger både i Ålen og på Røros. Hammers far er oppvokst på Røros.

Hammer ble salgssjef for Eika-gruppen i 2014, og da var det daværende banksjef i RørosBanken, Arild Hagen som var pådriveren for å få henne inn i Eika-systemet. 

Tone var på dette tidspunktet markedssjef i Nordea Liv og pendlet allerede mye til både Bergen, Oslo og store deler av Trøndelag fra Røros.

– På dette tidspunktet bodde jeg allerede i Gjøsvika på Røros, og fikk derfor låne kontor i RørosBanken innimellom. Selv om dette er noen år siden, vil jeg nok møte på flere kjente ansikter i banken, sier Hammer. 

Etter perioden som salgssjef i Eika-gruppen jobbet hun med å bygge opp et apparat for å styrke samhandling og gevinstrealisering mellom alle Eika-bankene og Eika alliansen. 

I 2017 flyttet hun til ektemannen, Olav Heggset, sin hjemkommune Surnadal, og ble leder for privatmarked i Surnadal sparebank. 

Banken, som også er en Eika Bank, fusjonerte med SB1 Nordvest i 2021 og Tone ble direktør Forretningsutvikling i den nye Sparebank 1 Nordmøre.  

Tar over om tre måneder

Om snaue tre måneder er hun på plass i sjefsstolen på Røros.

– Hva blir det mest spennende med å jobbe i Rørosbanken? 

– Det må være at banken alltid har vært aktiv til å ta samfunnsansvar, og være synlig. Jeg kommer til en bank som har posisjon og midler til å være med på å utgjøre en forskjell for sitt lokalsamfunn, og som samtidig har et vekstkontor i Oslo. Det var også en avgjørende faktor at vi nå får muligheten til å komme tilbake til Røros, hvor jeg trivdes veldig godt med å bo og har deler av min opprinnelse, sier Hammer.

 Styreleder i Rørosbanken, John Birger Tronsaune, er fornøyd med å ha fått signert Tone Hammer. 

– Vi har ansatt en administrerende banksjef som leverer på alle punkter i vår kravspesifikasjon.Hun har lang og bred erfaring fra bank, scorer høyt på ledelse og gjennomføring, kjenner Eika-systemet godt og alle tidligere arbeidsgivere trekker fram hennes svært høye arbeidskapasitet. At hun allerede kjenner til lokalmiljøet og banken er nærmest som ren bonus å regne, smiler Tronsaune. 

Powered by Labrador CMS