Middagspod og pressehistorisk kåseri:

– En tidlig influenser forteller om det hun kaller et mindre anstendig plagg

KÅSERI: Astrid Gynnild, professor ved institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, holdt onsdag kveld forrige uke kåseri sammen med redaktør i Arbeidets Rett, Guri Jortveit, i forbindelse med medieseminaret "Fra bly til kunstig intelligens". Her holder hun dagen etter et foredrag med tittelen "Nye medie-verktøy – samme oppdrag?".

Vi har laget podkast fra middagen på medieseminaret "Fra bly til kunstig intelligens". Mediekåseri med Retten-redaktør Guri Jortveit og professor Astrid Gynnild, en takk for maten- tale om hvitløk og underholdning med Arnfinn Strømmevold er stikkord.

Publisert

Flere av historiene som kom fra podiet fikk middagsgjestene til å trekke på smilebåndet, men Astrid Gynnild serverte den som høstet mest humring og latter fra salen.

– Jeg er faktiske fortsatt litt opptatt av det usynlige kjønn i avisene før i tida, for noen unntak fantes jo, innleder Gynild historien med.

Tidligere i kåseriet har hun påpekt at kvinner stort sett var usynlige i det offentlige ordskiftet da de første avisene ble startet på Røros – og i lang tid etterpå – men noen innlegg har hun likevel klart å fiske fram.

– Det er en tidlig influenser, med signaturen «B», som i 1939 forteller om et «mindre anstendig plagg» som hun eide for 28 år siden, altså rundt 1910, sier Gynnild og legger til at det er et langt innlegg fra denne kvinnen.

Hele historien om det mindre anstendige plagget kan du høre i podkasten under.

Powered by Labrador CMS