Team Lukasjenko-Putin kontra team Jermstad-Vintervold

KRITISK: Olav Halvor Megård er kritisk til usagnene fra tidligere kommunedirektør Marius Jermstad og tidligere ordfører Hans Vintervold, som kom i en debatt med redaktørene i Fjell-Ljom og Arbeidets Rett.
KRITISK: Olav Halvor Megård er kritisk til usagnene fra tidligere kommunedirektør Marius Jermstad og tidligere ordfører Hans Vintervold, som kom i en debatt med redaktørene i Fjell-Ljom og Arbeidets Rett.

I dette leserinnlegget kommenterer Olav Halvor Megård debatten mellom redaktørene i Arbeidets Rett og Fjell-Ljom, og tidligere kommunedirektør Marius Jermstad og tidligere ordfører Hans Vintervold.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Valgt heading rant meg i hu etter å ha hørt siste podkast fra Fjell-Ljom, der det ble debattert om lokalavisene var for negative i sin utførelse av det journalistiske håndtverket kritisk journalistikk. Debattantene var begge redaktørene for rørosavisene, og tidligere ordfører Hans Vintervold og tidligere kommunedirektør Marius Jermstad.

Det er fristende å spørre leserne om de vet forskjellen på de to lagene? Svaret er åpenbart. Det ene laget har tatt fullstendig kontroll over mediene mens det andre laget bare prøver.

Hans Vintervold klarte det kunststykket gjennom sitt mangeårige verv som ordfører å bli for Røros det som Albert Nordengen og Fabian Stang ble for Oslo, nemlig en populær borgermester. Ut fra det han sa i debatten foretrekker han sannsyligvis Allers og Norsk Ukeblad i stedet for brysomme journalister som setter søkelyset på maktutøvelse i offentlig sektor. Fra min side ligger det ingen nedgradering av politikeren Hans Vintervold som et hardtarbeidende maktmenneske til det beste for Røros sin befolkning.

Marius Jermstad kjørte på i kjent stil. Nytt for meg var at han er en entusiastisk bruker av Google. Det ville vært et stort hjelpemiddel for tidligere rådmenn hvis det i Google Maps var utviklet et navigeringsverktøy som kunne hjelpe dem å forstå rolleforskjellen mellom politikk og administrasjon. I podkasten øser han ut sin irritasjon over at avisa ber om innsyn i saker om pågående saksbehandling i en ansettelsessak og uavklarte ansvarsforhold for leieboere. Marius Jermstad har etter 01.09.2023 ikke lenger et ansettelsesforhold i Holtålen kommune. Men han leies fortsatt inn til kommunen for å fullføre uavsluttet arbeid. Med andre ord så vil rolleblandingen fortsette så lenge han vanker på huset. Det får meg til å undres om det ikke er karantenebestemmelser når øverste administrative leder slutter i kommunen.

Jeg ble skremt da han hevdet at «det var kort avstand over veien.» Det han insinuerer er at det fysiske naboskapet mellom Ap-politiker Torild Løvdal og Fjell-Ljom sin journalist Marius Haugan Lillegjære er en highway til redaktørens kontor. Nevnte Ap-politiker har etterlyst kvalifikasjonskrav til stillingen som prosjektmedarbeider for bygdevekstavtalen, noe jeg finner helt betimelig. Han var tydelig irritert for at avisa hadde laget sak om dette. Som kjent er tidligere ordfører Arve Hitterdal søker til denne stillingen. En søker jeg mener er godt kvalifisert. Det eneste tidligere kommunedirektør oppnådde i podkasten var å svekke Hitterdals kandidatur til stillingen, da hans fremstilling gir folk grunnlag for mistanke om kamraderi på rådhuset.

Så til saken om manglende sortering og tømming av søpla ved boligblokka på Hovsletta der en fortvilt leieboer spør om hvem som har ansvaret for opplæring av flyktninger i å sortere søppel. Beboeren etterlyser også hvem som har ansvaret for vedlikehold av blant annet ventilasjonsanlegg. Hvorfor slik irritasjon fra tidligere rådmann for at avisa hjelper beboere med å avklare ansvarsforhold?

Til slutt måtte selvfølgelig det politiske mobbeofferet Megård få sin dose også. Det har vært en selsom opplevelse å sitte i formannskap og kommunestyre de siste fire år. Jeg har blitt utsatt for grov kjeft i formannskapet når journalister var fraværende - derimot i kommunestyret har jeg sett administrasjonens frykt hver gang jeg har entret talestolen - for der var journalistene alltid til stede.

– Sirkus Megård, sier han i podkasten. Det tar jeg som en anerkjennelse. I sirkus jobber det artister med kunstneriske uttrykk. Er det noe personer med makt frykter, så er det nettopp det.

Til avisene: Fortsett med et skarpt søkelys på det offentlige – det handler tross alt om bruk av skattebetalernes penger og forsvar av det frie ord !

Ålen, 14.01.2024

Olav H. Megård

Powered by Labrador CMS