Fjell-Ljom er størst i Holtålen

SPREDNING: Grafen viser husstandsdekning i prosent for avisene Arbeidets Rett, Fjell-Ljom og Adresseavisen i Røros og Holtålen de fem siste åra. Tallene viser antall solgte aviser i prosent av antall husstander målt den 19. mars de fem siste åra. Som eksempel har Fjell-Ljom økt husstandsdekninga fra 38 prosent i Holtålen i 2020 til 57,3 prosent i 2024.

Det siste året har Fjell-Ljom vokst og gått forbi Arbeidets Rett i Holtålen. 

Publisert

Det viser ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening publisert på mediekatalogen.no. 

Hvert år rapporterer avisene inn såkalte spredningstall fordelt på kommuner. Tallene viser antall abonnenter avisene har i hver enkelt kommune på en bestemt dato. 

De nyeste tallene viser at Fjell-Ljom har 533 abonnenter i Holtålen, mens Arbeidets Rett har 456 abonnenter. I prosent av antall husstander tilsvarer det en husstandsdekning på henholdsvis 57,3 og 49,0 prosent. 

– Helt fri for Tynset-stoff

I løpet av de fem siste åra har husstandsdekninga til Arbeidets Rett gått tilbake fra 60,1 til 49,0 prosent i Holtålen. Husstandsdekninga til Fjell-Ljom i Holtålen har på fem år økt fra 38,3 til 57,3 prosent.

– Dette er veldig hyggelige tall for oss, og det viser at innbyggerne i Holtålen setter pris på en ultralokal avis for Røros og Holtålen helt fri for Tynset-stoff, sier redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold i Fjell-Ljom.

FORNØYD: Redaktør og daglig leder Nils Kåre Nesvold er godt fornøyd med utviklingen til Fjell-Ljom de siste åra.

Retten størst på Røros

Tallene viser videre at Arbeidets Rett fortsatt er størst på Røros med en husstandsdekning på 57,6 prosent, mens Fjell-Ljom nå har en dekning på 46,6 prosent. Retten har det siste året hatt ei stabil dekning på Røros, mens Fjell-Ljom har økt med 5,5 prosentpoeng.

– Det siste året har vi snudd ei negativ utvikling i Røros kommune. Det kan skyldes vår digitale satsing på videoreportasjer, streaming og ikke minst økt produksjon av podkaster. Vi er blitt mer synlige, og vi er heller ikke redde for å være kritiske når det trengs, sier Nesvold.

Adresseavisen har det siste året hatt en negativ utvikling i opplaget både i Røros og Holtålen. Avisa har i dag en husstandsdekning på 34,3 prosent i Holtålen og 20,7 prosent i Røros.

Powered by Labrador CMS