Elevene på loffen får husly, mat og det løste seg med transport: 

– Vi har korte beslutningsveier og et ønske om å hjelpe 

GIR MENING Å HUSE ELEVER: Anne Lise Aspaaas og Trine Aspås Krog ved Rørosvidda Hotell liker å støtte folk som bidrar positivt i samfunnet.

Tre elever ved Trondheimsfjord Folkehøyskole i Skaun fikk i oppgave å uten kostnad reise til og oppholde seg i Røros. Rørosvidda Hotell og Trygstad bakeri og konditori stilte raskt opp. 

Publisert Sist oppdatert

Trym Gamme Horvei, Anna Johansen og Karen Hestmo legger tirsdag ut på en reise fra Skaun til Røros. De tre elevene går på linja som heter «Explore: Øst-Afrika». Tidligere i år tilbrakte de fire uker i Tanzania, og nå skal de samle inn penger til et skoleprosjekt i landet, gjennom Strømmestiftelsen.

Hotell med korte beslutningsveier 

– Jeg så søndag at flere hadde delt forespørselen til elevene på Facebook. Da ringte jeg Anne Lise (Aspaas, red.anm.) og vi ble enige om å tilby dem overnatting fra onsdag til torsdag, sier Trine Aspås Krog ved Rørosvidda Hotell.

De energiske vertinnene ved hotellet rett utenfor Røros sentrum synes skoleoppgaven med å ta seg fram uten kostnad er spennende. Samtidig er det ikke første gang de støtter privatpersoner som bidrar frivillig til samfunnet.

Begge synes det gir mening å støtte elever som samler inn midler til skoleprosjekt i Tanzania. Hotellet har korte beslutningsveier og frihet til å hjelpe:

– Vi kan gjøre som vi vil, og nå er det rolig på turistfronten i Røros. Men vi hadde tilbudt dem overnatting også om det var høysesong. De får bo en romslig leilighet hos oss, og får middag og frokost om de ønsker, presiserer Krog.

Nå håper begge at det løser seg for elevene med transport fra Støren til Røros onsdag.

– Det må være noen flere snille folk i området. Ta fram rausheten og kjør elevene, oppfordrer Krog og Aspaas til slutt. 

SPANDERER: Daglig leder hos Trygstad bakeri og konditori i Kjerkgata, Anita Trygstad, bidrar gjerne til at både besøkende og rørosinger skal føle seg velkommen i Røros.

Imøtekommende for alle 

Trygstad bakeri og konditori i Røros kom raskt på banen søndag, etter nyheten om de tre ungdommene på loffen ble publisert: 

– Vi ønsker å støtte eventyrlystne ungdommer, og tiltaket for yrkesopplæring i Tanzania er fint. Røros skal være imøtekommende for alle uansett hvor de måtte komme fra, sier daglig leder Anita Trygstad. 

Den populære kafeen i Kjerkgata spanderer både sen lunsj onsdag, og frokost torsdag, om elevene trenger påfyll før de reiser tilbake.

Trengte transport fra Støren til Røros

Trym Gamme Horvei opplyser tidlig mandag ettermiddag at han og de to medelevene har fått transport fra Skaun til Støren, og trenger fortsatt en farkost med sjåfør for å komme seg helt fram til Røros.

– Hva tenkte dere da Rørosvidda Hotell og Trygstad bakeri og konditori kom raskt på banen med husvære og mat?

– Vi ble veldig glade, vi hadde ikke sett for oss den responsen. Så vi ble positivt overraska, sa han mandag på telefon fra Skaun.

NB: For at resultatet skal bli fullgodt, mangler imidlertid som nevnt transporten, også tilbake til Trondheimsfjord Folkehøyskole i Skaun. Studentene må være tilbake innen klokka 12 torsdag. Hvis ikke, blir det minuspoeng.

Transport fra Støren til Røros onsdag og tilbake til Skaun torsdag løste seg.

Powered by Labrador CMS