Laget to av de ti beste filmene – på tysk:

– Morsomt å få anerkjennelse også utafor skolen

FILMSKAPERE: Helmer Sandnes Lundal, Vilja Bellsli Reinskou, Ingeborg Rognes og Mariell Hovdahl Odden laget to så gode tyske filmer at de ble belønna med tur til den tyske ambassaden i Oslo. Erica Granqvist og Amalia Sandnes var også med på filmene, men hadde ikke anledning til å stille i podkasten med Fjell-Ljom.

Røros videregående skole kan skryte av å stå bak hele to av de ti beste filmene i en landsdekkende språkkonkurranse. Vi fikk en prat med fire av elevene som ble belønna med en tur til den tyske ambassaden i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

I vinter deltok samtlige tyskelever på VG2 studiespesialisering ved Røros videregående i en nasjonal språkkonkurranse i regi av ambassadene til Tyskland, Østerrike og Sveits samt Goethe-Institut Norge og Fremmedspråksenteret.

Oppgaven var å lage kortfilm rundt temaet «sammen i Europa». Og rørosingene gjorde det så bra at ikke bare én, men to filmer ble plukket ut blant de ti beste som ble belønna med en tur til den tyske ambassaden i Oslo for høytidelig prisutdeling.

Vi fikk en prat med Helmer Sandnes Lundal, Vilja Bellsli Reinskou, Ingeborg Rognes og Mariell Hovdahl Odden i forkant av Oslo-turen. Foruten denne kvartetten var også Erica Granqvist og Amalia Sandnes med på filmene, men de hadde dessverre ikke anledning til å være med i podkasten.

Podkasten ble spilt inn før turen til Oslo, og den kan du høre i sin helhet under:

I OSLO: Røros-elevene trivdes godt da de gjestet Tysklands ambassade i Oslo. Fra venstre: Helmer Sandnes Lundal, Ingeborg Rognes, Vilja Bellsli Reinskou, Mariell Hovdahl Odden, Erica Granqvist og Amalia Sandnes.
Powered by Labrador CMS