Oppfordrer til en saklig debatt:

– Vi har heller ikke kikket inn i vinduene til folk

OPPFORDRER TIL SAKLIGHET: Tabita Berglund er med i Aksjonsgruppa for et levende Røros sentrum. Hun oppfordrer til en saklig debatt. Foto: privat
Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Boplikt er en sak som vekker stort engasjement og sterke følelser på Røros. Vi ønsker alle et levende sentrum, men er uenige om veien dit. Vi vet at minst 20 prosent av husene i sentrum ikke har fastboende, at tallet er økende og at hovedårsaken er unntaket fra boplikt ved arv. Noen av oss synes derfor det er verd å forsøke å fjerne det unntaket.

Aksjonsgruppa for et levende Røros sentrum har under min ledelse vært opptatt av å være saklig og faktabasert. Vi har ikke kritisert ett eneste menneske, verken beboere eller huseiere. Vi har heller ikke kikket inn i vinduene til folk.

De som eier arvet fritidsbolig på Røros har bare benyttet seg av en mulighet lovverket gir dem. Vårt mål har vært å endre lovverket og håndhevinga av det. Aksjongruppa for et levende Røros sentrum har fremmet sitt syn på saken og har ikke mer å tilføye.

 Tusen takk til alle som på hver sin måte har bidratt til å fremme saken. Musikerne som stilte opp på Konsert for et levende sentrum og publikum som vippset og kjøpte drikke i baren slik at musikerne fikk litt lønn for strevet fortjener en ekstra stor takk.

Jeg håper Arne Næss' seks normer for saklig debatt kan være til inspirasjon for det videre ordskiftet.

 

Powered by Labrador CMS