ANNONSE

Tips for å bruke sykkel i din norske hverdag

I Skandinavia er det svært vanlig å bruke sykkel i hverdagen. Dette er et praktisk og miljøvennlig valg som også byr på god mosjon. Selv om Danmark lenge har vært regionens fremste sykkelnasjon, er det også stadig mer utbredt å sykle i Norge.

 I Norge er klimaet gjerne litt mindre gunstig enn i Danmark. I mange deler av landet er det også atskillig mer kupert natur. Likevel går det helt fint å ta sykkelen til bruk også her.

I denne artikkelen byr vi på noen hjelpsomme tips som kan gjøre det enklere for deg å bruke sykkel som del av din norske hverdag.

 

Norske byer og tettsteder er godt tilrettelagt for syklister

Rundt om i Norge vil du finne egne sykkelveier som byr på sikker og enkel bruk. I større byer er det gjerne også sykkelfelt i trafikkbildet. Dette gjør det praktisk å sykle så å si overalt. Her er det viktig å sette seg inn i reglene og å holde seg til dem. Du må for eksempel sørge for å respektere andre i trafikken, da særlig fotgjengere.

 Med praktiske sykkelvesker, kan du ta deg av mange av dagens gjøremål med sykkelen. Det inkluderer alt fra å pendle til jobb til å shoppe.

 Selv om været ikke alltid er perfekt egnet for å være ute på sykkel, kan du trygt sykle gjennom store deler av året. Hemmeligheten er å ha riktige klær og fottøy. Med det på plass, er det opp til deg hvor lenge sykkelsesongen skal vare.

Husk å prioritere sikkerheten

I Norge gjelder det strenge lover når det kommer til sikkerhet for syklister. Det er pålagt å ha en hjelm, for eksempel. Mange velger i tillegg å bruke refleksvest for økt synlighet i trafikkbildet. Reflekser du fester til sykkelens hjul er også lurt å ha. All den tid det blir tidlig mørkt om høsten og på vinteren, bør du også sørge for å ha en god lykt.

 Alle syklister bør også påse at sykkelen er i god stand. Å skifte sykkelslange er noe som kan behøves med jevne mellomrom.

 Det samme gjelder dekkene. Husk at du i Norge kan bli nødt til å skifte sykkeldekk i henhold til værforholdene. Skal du sykle på glatt underlag vinterstid bør du ha dekk med pigger i deler av landet, i det minste.

 

Powered by Labrador CMS