Mye grisekjøring blandt de unge:

– Foreldre kan ta en prat med sine ungdommer rundt middagsbordet

Avsnittsleder Øyvind Unsgård utenfor den nye politistasjonen.

Avsnittsleder Øyvind Unsgård vil heller ta en prat med ungdommene enn å plukke de opp etter en ulykke. Han ber derfor vitner om å melde fra til politiet om grisekjøring.

Publisert Sist oppdatert

Unsgård er tydelig på at også politiet til stadighet ser og hører at det kjøres hardt rundt Røros.

– De er alle fine ungdommer og det vil være så fryktelig trist om noen av dem kommer ut for en ulykke, påpeker han. 

Bilene 

– Det er helt tydelig at ungdom stadig får større og sterkere biler med store krefter. Vi kan jo bokstavelig talt høre dem, sier Unsgård.

Han peker på at politiet i slike sammenhenger ofte blir spurt om hva de gjør for å få en slutt på slikt. 

– Det blir politiet som har et problem, men vi tenker jo at kanskje flere kan bidra inn i ungdomskulturen. Foreldre kan ta en prat med sine ungdommer rundt middagsbordet, de vet jo hva slags biler de har. Dette har ofte en like stor effekt som det politiet gjør, mener Ungsård. 

Konsekvensene 

Han peker også på at han vet at det ikke er så lett å si i fra, spesielt for gutta. 

– Det kan likevel virke som at passasjerer, kanskje spesielt jenter, lettere når gjennom og får sjåføren til å roe ned litt.

Politiet er selvsagt klar over hva det betyr for unge å ha førerkortet, for mange er det også nødvendig for å komme seg til skole og jobb. 

– Vi vil nødig ta i fra dem førerkortet, men vi blir nødt til å intensivere kontrollene og gå etter de aller verste hvis dette fortsetter, sier avsnittslederen. 

Han er alvorlig bekymret for unge i enkelte miljø i distriktet, der mange kjører langt over grensa for førerkortbeslag hver eneste dag. 

– Vi ber derfor om at alle som ser eller hører slik adferd melder i fra til oss. Vi vil heller ta en prat med ungdommene enn å plukke de opp etter en ulykke, sier Unsgård alvorlig. 

Powered by Labrador CMS