Nettsidene til Rørosmartnan utsatt for hackerangrep

HACKET: Nettsidene til Rørosmartnan har vært utsatt for hackerangrep. Den opprinnelige siden til venstre, og til høyre siden som brukerne ble videresendt til.
HACKET: Nettsidene til Rørosmartnan har vært utsatt for hackerangrep. Den opprinnelige siden til venstre, og til høyre siden som brukerne ble videresendt til.

Nettsidene til Rørosmartnan, www.rorosmartnan.no, har de siste dagene vært utsatt for angrep, men skal nå være friskmeldt.

Publisert Sist oppdatert

Nettsiden til Rørosmartnan er nå friskmeldt.

Martnassjef Lillian Sandnes blir overrasket når Fjell-Ljom ringer henne tirsdag morgen for å informere om angrepet. Hun ber om å få ringe leverandøren av nettsida før hun gir en uttalelse, men ringer opp igjen etter kun få minutter.

– Nå er nettsidene i orden igjen. Vår samarbeidspartner var allerede på saken da jeg ringte. De hadde fått melding om et sikkerhetshull i CMS-et vi bruker [content management system, red.anm.] og har nå oppgradert til siste versjon, sier Sandnes.

– Har det vært noen konsekvenser for brukerne utover at de ikke har fått tilgang til nettsida?

– Vi har fått lovnader om at ingen skade er skjedd. Det var heldigvis tydelig at det var en annen side enn martnassida folk ble videresendt til.

– Har dette skjedd før på nettsidene deres?

– Nei, dette er første gang det skjer for vår del. Vi var heldige med at det skjedde nå, for det er på høsten og i tida mot martnan at nettsidene vår begynner å få mer trafikk, ettersom folk skal melde seg på.

Opprinnelig artikkel:

Angrepet er av typen "Javascript injection"-angrep der en kort kodesnutt er satt inn i nettsidene til Rørosmartnan. Denne kodesnutten kjøres på datamaskinene til alle som laster inn nettsiden. Under enkelte vilkår videresendes brukeren til et nettkasino. Bildet under er fra det aktuelle nettstedet. Spesifikt er det brukere som søker etter Rørosmartnan på Google som sendes videre til denne nettsiden.

Powered by Labrador CMS