Kan vi stole på politikerne?

Kjell Bakke Arkivfoto.
Kjell Bakke Arkivfoto.

– Vi som velgere bør ha krav på å vite før valget hva kommunens desidert største parti har for standpunkt i en så viktig sak som boplikt, skriver Kjell Bakke

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Et av de spørsmålene som har opptatt befolkningen på Røros det siste året, er kommunestyrets betingede vedtak om å innføre boplikt ved arv på Røros. 

Forslaget ble sendt ut på høring i befolkningen, og det kom inn et stort antall høringsuttalelser. Ut fra signaler fra mange som har sendt inn høringsuttalelser, må vi gå ut fra at et stort flertall har vært imot forslaget. Røros Ap har dessuten i medlemsmøte vedtatt ikke å støtte et forslag om innføring av boplikt ved arv.

Det er da svært merkelig at det største partiet, Ap (der et flertall i kommunestyret støttet forslaget sist høst), går til valg uten å klargjøre sitt standpunkt om boplikten i kommende kommunestyreperiode! 

Vi som velgere bør ha krav på å vite før valget hva kommunens desidert største parti har for standpunkt i en så viktig sak! 

Kan vi derfor stole på at Aps representanter i det nye kommunestyret vil stemme i tråd med medlemmenes vedtak og flertallet av velgere som har sendt inn sine høringsuttalelser og som er imot innføring av boplikt ved arv? Eller er dette et forsøk på å bli valgt først, for så å trosse velgernes ønske ved å innføre boplikt ved arv etter valget? 

Kjell Bakke

Powered by Labrador CMS