For kaldt: 

Åpningsseremonien er avlyst

NISSETOGET: Bildet er fra fjorårets nissetog i forbindelse med Julemarked Røros. Fra venstre kan du se ordfører Isak V. Busch, skuespiller Åsmund Lockert Rohde, nissefar, reinsdyret Lopme, reiselivssjef Tove R. Martens og Eva Nordfjell.

Torsdag klokken 13 skulle Julemarked Røros åpnes med opptog og seremoni. Slik blir det ikke. Ifølge ansvarlig for Julemarked Røros, Lillian Sandnes, er årsaken rett og slett kulda.

Publisert Sist oppdatert

Informasjon om avlysninga ble først sluppet under torsdagens formannskap i Røros kommune. 

– Årsaken er rett og slett kulda, sier Sandnes.

Hindre forfrysninger

Hun forklarer at den skaper flere problemer, spesielt for de 70-80 barna som egentlig skulle deltatt både i nissetoget og på scena under åpningsseremonien.

– Vi har satt 20 minusgrader som kuldegrense for barna, for vi ønsker ikke at noen barn skal forfryse seg. De har virkelig gledet seg til å være med på åpninga, men de blir fort ute én time. Vi kan ikke risikere at de får forfrysninger, understreker Sandnes.

I tillegg til barna skulle flere musikere delta på snøscena.

– De skulle spille på både fele og gitar, og det ville ikke fungert i kulda. De hadde prøve med singback i går kveld, men til og med teknikken svikter når det blir så kaldt. Vi var inne på alternativer for åpningsseremonien, men når vi ikke kan garantere kvalitet på det vi leverer, fant vi ut at det var like greit å avlyse. Dette er første gang på mine 25 år som arrangør at vi må avlyse noe slikt, sier Sandnes.

Perfekt søndag

Hun er kjapp med å legge til at resten av Julemarked Røros går som planlagt.

– Julemarkedet ellers går sin gang. I dag vil nissefar og reinsdyret gå i gata som vanlig, det blir korsang og utstillerne er på plass. Alt det som ikke krever teknikk og instrumenter går som vanlig. Vi går rundt med varm drikke til utstillere og andre, og setter inn tiltakene vi kan for å ta vare på hverandre, sier Sandnes.

En liten trøst er at årets avlysning gjør planleggingen av neste års åpningsseremoni vesentlig enklere.

– Alle som skulle være med på åpningsseremonien ble lei seg over avlysning, men jeg har gitt dem lovnad om at de skal få være med neste år i stedet. Så åpninga for Julemarked Røros 2024 er allerede spikret, sier Sandnes.

Ifølge værmeldinga ser det ut til at avslutninga på årets julemarked blir vesentlig mildere enn åpninga. Temperaturen skal opp i løpet av lørdagen.

– For de som ikke liker kulda kan jeg si søndagen ser ut til å bli mild, og det er en perfekt dag på julemarkedet. Det er mye som skjer og det blir mye underholdning, sier Sandnes.

Powered by Labrador CMS