NYTT BIBLIOTEK: Biblioteket i Ålen åpnet 1. juni og har godt og vel 23.000 bøker til utlån. Foto: Eskil Buseth Folstad
NYTT BIBLIOTEK: Biblioteket i Ålen åpnet 1. juni og har godt og vel 23.000 bøker til utlån. Foto: Eskil Buseth Folstad

Bruk det nye biblioteket!

– Det er viktig at biblioteket blir brukt, og at kommunen er en aktiv pådriver for å fylle Ålen senter med attraktive kulturtilbud, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke ble det nye biblioteket i Ålen Senter endelig åpnet. Prislappen blir på rundt 3,5 millioner kroner, og det er det sannelig verdt. Vi er mektig imponert over hva kommunen og biblioteksjefen har fått til. For maken til flotte lokaler skal man lete lenge etter. Her er det romslig med kreative løsninger og lokalproduserte møbler. Hessdalsfenomenet har fått sin plass, og ikke minst naturfotografen og forfatteren Jon Østeng Hov for å nevne noe.

Arbeidet med nytt bibliotek startet allerede i 2018. Ei arbeidsgruppe så på ulike alternativer for plassering, og valgene sto mellom å beholde dagens plassering, påbygging med omdisponering av lokaler i Hovet og flytting til Ålen senter. Det siste alternativet ble forlatt fordi det da ikke var ledig i Ålen Senter. Dessverre ble ei forretning i bygda lagt ned, og det ble «redningen» for det nye biblioteket. I tillegg har kommunen også overtatt aksjene i Ålen Senter AS og er dermed eneeier.

Det nye biblioteket vil garantert inspirere til leselyst og økt utlån. Elever fra Holtålen er også best i landet på Sommerles, som er en nasjonal, digital lesekampanje for elever fra første til sjuende trinn. Nå ligger biblioteket også sentrumsnært. Den eneste utfordringen er lengre vei til biblioteket for skolebarna. Men det vil neppe stoppe leselysten i kommunen nå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS