Diesellokomotiv som trekker to el-tog over Rørosbanen, fikk motorstans

TOGTRØBBEL: Et lokomotiv har fått problemer mellom Røros og Glåmos. Dette er et illustrasjonsbilde.

Et diesellokomotiv med sjelden last fikk problemer på Rørosbanen fredag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane NOR bekrefter overfor Fjell-Ljom lørdag kveld at et lokomotiv har fått problemer mellom Glåmos og Røros.

– Vi har fått melding om at det er et lokomotiv som har fått problemer og venter på å bli tauet vekk. Det er ingen passasjerer ombord på dette toget, men lokomotivet må fjernes før trafikken igjen kan gå som normalt, forklarer hun.

Forsinkelser

Togstansen medførte forsinkelser for nordgående passasjertog som ble stående på Røros stasjon.

Ifølge Wang ville det ta noen timer før det problematiske lokomotivet ble ryddet av banen.

– Det er rekvirert hjelp. Vi regner med at situasjonen vil være ordnet opp rundt midnatt. Det vil selvfølgelig medfører noen forsinkelser. Passasjerer som blir rammet av dette må forholde seg til togselskapet de reiser med, sa hun ved 22-tiden.

Informasjonssjef Hilde Lyng i SJ Norge informerte Fjell-Ljom om at selskapet jobbet med alternativ transport for passasjerene.

TOGFAST: Passasjerene på kveldstoget til Trondheim fikk et ufrivillig langt besøk i Bergstaden fredag.

– Det lokomotivet som har havarert skal berges fra Røros. Men det tar litt tid. Vi jobber med alternativ transport. Men det er en gang sånn at det er vanskelig å få tak i busser på Røros. Det er også vanskelig å få tak i busser i Trondheim nå fordi de bussene går for togtrafikken på Dovrebanen. Men vi jobber med saken.

Spesiell last

Lyng avslørte også hva som var det streikende lokomotivets ærend langs Rørosbanen.

– Det som er situasjonen er at dette lokomotivet trekker to type 73 elektriske togsett som er på tur fra Trondheim til Oslo for å settes i trafikk sør for Lillehammer. Det er et sjeldent syn at vi ser et diesellokomotiv som trekker to elektriske togsett langs Rørosbanen. Det tror jeg aldri har skjedd før, innrømmer hun.

Powered by Labrador CMS