Ingen barn skal stå utenfor!

Bilde av ordfører Isak Veierud Busch (Ap).
FRITID OG DYRTID: – Jeg har en målsetning om at ALLE barn i Røros kommune skal kunne delta på en fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes økonomi, skriver ordfører og ordførerkandidat for Røros Arbeiderparti Isak V. Busch i dette leserbrevet.

Ordfører Isak V. Busch (Ap) skriver om fritid, dyrtid og barndom i dette leserbrevet.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Det er dyrtid, prisene på mat, klær, drivstoff og strøm har økt - og rentene går opp. Dette merker de fleste nå godt i hverdagen, og særlig de med høye boliglån.

For mange barnefamilier er det vanskelige tider nå. Tidlig i etableringsfasen har man gjerne høyt boliglån, kanskje noe studiegjeld, og en rekke utgifter som følger med det å ha barn som rett og slett ikke kan velges bort.

De fleste vil prioritere mat, låneavdrag og strømregning foran deltakeravgifter på fritidsaktiviteter og kostbart utstyr. Det økonomiske blir barrieren som gjør at mange barn ikke får mulighet til å delta. 

Jeg har en målsetning om at ALLE barn i Røros kommune skal kunne delta på en fritidsaktivitet, uavhengig av foreldrenes økonomi. Jeg mener det er viktig å tilhøre et felleskap også utenfor skoletiden og familien, og da er deltakelse på fritidsaktiviteter man finner glede i svært viktig.

I løpet av de siste årene har det skjedd mye positivt i denne sammenhengen:

-Utstyrssentralen, der alle kan låne utstyr til fritidsaktiviteter helt gratis har siden åpningen i 2021 blitt et populært tilbud. 

-Lokale idrettslag, med drahjelp fra både offentlige og private tilskudd etablerer stadig flere gode lavterskel gratistilbud for barn og unge. 

-På kommunestyremøtet i juni la jeg på vegne av Arbeiderpartiet og SV frem forslag om å opprette et eget fritidsfond som skal gå til å dekke deltakterkontigent i på fritidsaktiviteter for barn og unge for de som har behov for det. Et enstemmig kommunestyre sluttet seg til forslaget. Jeg ser frem til å rulle ut denne ordningen, og tror dette vil utgjøre en forskjell for mange familier de neste årene.

Summen av alle små og store tiltak gjør at vi som samfunn i felleskap bygger ned de økonomiske barrierene som gir utenforskap. Jeg mener denne innsatsen er viktig å forsterke på også de kommende årene.

Alle barn fortjener gleden av ei meningsfylt fritid! 

Isak V Busch, ordfører i Røros kommune og ordførerkandidat for Røros Arbeiderparti

Powered by Labrador CMS