Betaling for ærlig arbeid

Fjell-Ljom redaksjonen
Fjell-Ljom redaksjonen

La oss forklare hvorfor noe av det du finner i Fjell-Ljom er gratis, og hvorfor vi ber deg om å betale for noe.

Publisert

Nok en gang har styrtregn og flom skapt problemer for innbyggerne i Holtålen. Mange har fått vann i kjellere og en rekke veier har fått store skader. Også jernbanen og fylkesvei 30 har vært stengt på grunn av flommen.

I krisetider vokser behovet for informasjon og nyheter, og når slike hendelser skjer, har mediene en viktig samfunnsoppgave med å informere innbyggerne. 

Mange opplever imidlertid at de ser en nyhet i sosiale medier som de vil lese, men blir møtt av betalingskrav for å få tilgang. Det er den vanligste årsaken til at det oppstår frustrasjon rundt betaling for nyheter. Det skjedde også denne uka på Fjell-Ljoms Facebook-side i forbindelse med flommen. 

La oss forklare hvorfor noe av det du finner i Fjell-Ljom er gratis, og hvorfor vi ber deg om å betale for noe. På fjell-ljom.no er viktige fellesnyheter, pressemeldinger, råd fra myndighetene etc. som hovedregel åpent og tilgjengelig for alle. Åpne saker på fjell-ljom.no skal gi deg svar på de viktigste spørsmålene. 

Så tar vi betalt for gode historier og saker som går dypere inn i den nyheten du leste åpent. Selvsagt er det interessante saker, selvsagt har du lyst til å lese dem. Det er derfor vi mener at de er verdt å betale for. Det er de sakene vi lever av - på samme måte som du må betale for varer i butikken. Når en hendelse oppstår, rykker våre medarbeidere ut til alle døgnets tider, og ingen jobber gratis. Fjell-Ljom tar betalt og vil ta betalt for mye av den journalistikken vi leverer hver dag. 

Det finnes myter om norske aviser. En av dem er at vi lever av klikk. Fjell-Ljom lever ikke av klikk. Vi lever av troverdighet og viljen leserne har til å betale for journalistikken vi leverer. Og den viljen har skutt fart. Derfor vokser Fjell-Ljom. Vil du ha ei bedre lokalavis, vil du lese om lokale forhold, vil du vite hva som skjer? Da kjøper du deg et abonnement.

Vi i redaksjonen er selvsagt inhabile, men vi kommer aldri til å forstå hvordan man kan ha sterke meninger om lokalsamfunnet uten å lese avisa på nett eller papir. Fragmenter i sosiale medier kan aldri veie opp for den kunnskap man får gjennom de flere tusen sakene våre journalister skriver hvert år.

Det er ikke uvanlig å betale for nyheter, men man tenker ikke alltid over det. NRK får hvert år flere milliarder kroner rett inn på konto. Tidligere var det en pålagt avgift. Nå er det dine og mine skattepenger som utgjør landets største brukerbetaling. Det er bred politisk enighet om at det er riktig.

Utviklingen vi ser er at flere og flere velger å betale for å holde seg oppdatert via Fjell-Ljom, VG, Adresseavisen og andre aviser. Vi har alle til felles at vi tar betalt for plusset innhold. Og vi ser at det blir mer og mer uvanlig å spørre om hvorfor, når svaret er så lett å forstå.

Powered by Labrador CMS