Feil i Rendalen gikk utover lokal strømforsyning

Røros sentrum

Cirka halvparten av nettkundene til Røros E-verk Nett ble rammet av et kortvarig strømbrudd søndag.

Publisert Sist oppdatert

– Det er mørkt overalt. Vi har ikke oversikt per nå. Vi har alle tilgjengelige mannskaper på jobb for å finne feilen. Telefonen ringer i et sett her, er beskjeden fra Røros E-verk Nett når Fjell-Ljom ringer klokka 18.52.

Få minutter senere får Fjell-Ljom direkte kontakt med nettsjef Lars Hofstad som sier at strømforsyninga skal være gjenoppretta. 

– Røros trafostasjon var ute et lite øyeblikk. Foreløpig vet vi ikke helt hva som har skjedd. Vi skal undersøke nærmere og så sende ut litt mer informasjon etter hvert. Det er litt torden i lufta, så det kan være noe som har rammet oss derfra, sier Hofstad.

Han bekrefter at cirka halvparten av nettkundene ble rammet av strømbruddet.

I ei oppdatering klokka 19.42 sier Hofstad at det har oppstått en feil langt unna som påvirker også Røros.

– Feil i rendalen, vi vet ikke om det er på 300 kilovolt (høyspentlinje red.anm.) eller mellom Rendalen - Savalen. Som situasjonen er nå, er det Tolga kraftverk og vår Kuråsfossen på Glåmos som holder hele Nordøsterdalen i drift.

– Betyr det at det kan påvirke forsyninga lokalt på Røros ytterligere fram til feilen er retta? Og har man noen tidshorisont?

– Ser ut som det er stabilt svak drift akkurat nå. Elvia bemanner Rendalen, men det tar litt tid. Ukjent tidshorisont på det, svarer Hofstad.

Klokka 21.00 kunne Lars Hofstad opplyse om at ting var i orden igjen.

– Da ble frekvensen normal og vi har stabil drift, lød budskapet.

Powered by Labrador CMS