Hyller de Elden-frivillige:

– Disse er for meg heltene i oppsettinga

STORSLAGENT PÅ SLAGGHAUGAN: Elden 2023 har imponert mange, deriblant innleggsforfatteren. Men aller mest skryt gir hun de frivillige.

Beate Heide lot seg imponere av årets oppsetting av «Elden», men enda mer av alle de frivillige som bidro.

Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Jeg var en av de heldige som fikk kjøpt billett til «Elden» i år, og for en opplevelse! Slagghaugene er fantastiske kulisser, og stykket var både til ettertanke og godt. Både lys og lyd upåklagelig.

Men det er ett annet forhold som berørte meg mer, og det var alle de frivillige, blide menneskene i gule vester. Med et smil skannet de billetter, anviste plasser, hjalp folk ut og inn, solgte pølser, program og varm kaffe. Og alt med et nydelig smil om munnen.

Og så alle birollene som har øvd og øvd og øvd for å gi oss publikummere en god opplevelse – fra små barn som holder ut til midnatt og som opptrer med en slik entusiasme at det er en fryd å se, til godt voksne som ifører seg tidsriktig utstyr for å være en del av det hele.

Disse er for meg heltene i oppsettinga – selve ryggraden.

Fra folk som går nattevakt og passer på alt utstyret til de som ordner kostymer og organiserer øvelser. Det er et utrolig mannskap, og et stort løft for et lite samfunn å få til et slikt arrangement år etter år.

SKRYTER AV FRIVILLIGHETEN: Beate Heide

Dette er en fenomenal dugnad, og en stor innsats fra mange hender og hoder.

En kan lure på hvor alle disse menneskene henter innsatsviljen fra. Jeg tror at noe av svaret er det å tilhøre et felleskap – det å være en del av noe er en gevinst vi sjelden snakker om. For det å trekke lasset i lag, det å være sammen om noe – å brenne for en sak – det gir samhørighet og glede som premie for alle timene hver enkelt legger ned.

Og jeg som utenbys fra, kan fornemme at all frivillighet også handler om å være stolt av det en får til, stolt av historien, stolt av «Elden». Og som Maren i stykket sa da karolinerne kom: – Vi skal oppføre oss som folk! Og så inviterte hun de sultne og kalde soldatene inn i varmen og ga dem mat, selv om de var fienden. Dette er gjestfrihet, og kanskje noe av det jeg fornemmet ikke er bare historisk, men et forhold som gjelder i dag også.

Vi ble virkelig tatt vel imot!

Så tusen takk for en fin opplevelse med stykket «Elden», men også med all entusiasmen de frivillige serverte. Klapp dere selv på skulderen, og gratulerer til alle frivillige med innsatsen.

Beate Heide
Publikummer

Powered by Labrador CMS