Slik unngår du påskekø:

– Tenk alternativt

KOMMER MED TIPS: Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

– Tenk alternativt om tidspunktet du reiser på, da unngår du køer, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Publisert Sist oppdatert

Det er mange som skal ut på veien i påsken og da blir det fort kø både på veiene og ladeplassene. 

– Onsdag før helligdagene i påsken er en stor utfartsdag. Det kan gi økt press på veiene og ladeplassene. Statens vegvesens tall viser at trafikktoppen ut av byene er mellom klokken 12 og 14 onsdagen før skjærtorsdag, skriver Norges Automobil Forbund (NAF) i en pressemelding.

Legger ut på tur samtidig

Senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, Nils Slødal sier at mennesker har en tendens til å legge ut på ferietur samtidig. 

– Velg et annet tidspunkt enn alle andre, så slipper du å starte ferien i kø, sier han.

Slødal seier at det til tross for at det bygges stadig flere ladere for elbil langs veiene o Norge blir det et stort press på en del ladeplasser på store utfartsdager. 

– Det er flere måter å unngå ladekøen på. En ting er det samme som for bilkø, nemlig å reise utenom utfartsdagene. En annen måte å unngå ladekø på, er å velge ladere utenom ladeplassene med mest trafikk, sier Sødal.

Ta en avstikker

Det blir mest kø på mange av de største ladeplassene. Mange sikter seg inn på disse. Det kan føre til et stort press på utfartsdagene. 

–  Det ligger ladestasjoner i tettsteder langs hovedveiene. Der er det sjelden mye folk. Så et tips er å ta en kort avstikker fra hovedveien for å lade, sier NAF-rådgiveren.

Han sier at det kan hende det går med litt mer tid når man skal ut fra hovedvei, men at fordelene kan veie opp for ulempen. 

– Riktignok kan det hende ladingen går noe tregere da, men uten kø taper du ikke tid på det. I tillegg får du sett et sted som du ikke ville stoppet ved ellers, sier Sødal.

Powered by Labrador CMS