Fjell-Ljom mener:

Tid for personlig vareopptelling

Fjell-Ljom redaksjonen
Fjell-Ljom redaksjonen

Vi nærmer oss overgangen til et nytt år, og mange av oss benytter anledninga til å reflektere over året som har gått og tenke på hva det nye vil bringe. En personlig «vareopptelling» for det siste året kan være en nyttig øvelse.

Publisert

Globalt har vi ikke bare krig i Ukraina, men også på Gaza. Verdenssituasjonen er mer utrygg enn på lenge, og langvarige kriger påvirker min og din økonomi. 

Det gamle ordet dyrtid er igjen på alles lepper. Prisene har eskalert på blant annet mat, drivstoff og strøm, og inntektene holder ikke lenger tritt med kostnadene. Endringene kaster opp ned på økonomiske vaner og framtidsutsikter.

De fleste av oss har ikke vondt av å stramme inn livreima et par hakk. Men de som sliter fra før, er i ferd med å få det enda tøffere. Forskjellene mellom de fattigste og de som har det greit, blir stadig større. Det kan føre til en fattigdom vi ikke har sett så langt i moderne tid.

Dyrtida og usikker økonomi påvirker også næringslivet. En vareopptelling i Fjell-Ljoms nyhetsarkiv det siste året preges av både permitteringer og konkurser, men også optimisme. 

Hvordan det nye året blir, kan ingen spå sikkert om. Mange er spente, kanskje mer enn vanlig, så uforutsigbart alt er. Vi håper det nye året vil gi oss mange positive overraskelser. 

For snart ett år siden sa Kongen i sin nyttårstale at demokratiet svekkes, fattigdommen øker og vi får flere flyktninger på grunn av krig, konflikt og klima. Monarken sa også at det nå var tid for å se hverandre. Så derfor bør vi hver dag spørre et menneske som kommer i vår vei: Hva kan jeg gjøre for deg? Det vil garantert gi mange mennesker gode opplevelser og gode øyeblikk.

Ha ei fortsatt god jul og et godt og optimistisk nytt år når det snart kommer!

Powered by Labrador CMS