Ålen bilservice har ikke rukket å holde åpningsfest:

– Han kjenner bilene bedre enn folk ennå

FULLE ORDREBØKER: Carl-Fredrik Paasche og samboer Jorun Morken, midt i bildet, har proppfulle ordrebøker etter at de i begynnelsen av mars startet Ålen bilservice. De ble fort omringet av andre næringsaktører under næringsmøtet i Bergstadens Byggs lokaler i Ålen.

Det har gått to måneder siden Carl-Fredrik Paasche startet Ålen bilverksted i samme bygg som Protex i Ålen. Så langt har det vært så travelt at han ikke har rukket å invitere til offisiell åpningsfest.

Publisert Sist oppdatert

– Det har vært full gass og gått knallbra siden før dag én. Det strømmer på med folk hele tida, sier Carl-Fredrik Paasche, eier og driver av Ålen bilservice.

Under hører du en podkast der vi snakker med både Carl-Fredrik Paasche og samboer Jorun Morken.

Hjemom for å sove

Forrige uke var det møte i Ålen blant næringsaktørene i Holtålen. Paasche var en av dem som presenterte sin bedrift. Der var det tilsynelatende ikke alle som satte like stor pris på at det har kommet et nytt bilverksted til bygda.

– Den fyren er jo forheksa! Jeg har aldri hatt så mye trøbbel med bilen noen gang før den karen kom. Det er jo daglig oppi med bilen, vet du. Så ja, det var fint at du etablerte deg her, kom det spøkefullt fra en i salen.

Faktum er at Paasche og bilverkstedet har blitt særdeles godt mottatt siden oppstarten.

– Sånn som det er nå, så er det veldig mye pågang og mye å gjøre. Jeg er stort sett hjemom bare for å sove. Jeg starter som regel rundt sju og kommer tilbake ni-ti-elleve-tolv, sier Paache.

– Hva synes resten av familien om at han har så lange dager?

– Det er kjempeartig at han har mye å gjøre, det liker vi. Det var dette vi håpa på – at det ble mye å gjøre – og det har det vært. Nå prøver jeg å hjelpe han litt med det jeg kan hjelpe til med, som er alt annet enn å skru bil, sier samboer Jorun Morken.

Kjenner folk på bilen

Den hektiske starten har ført til noen bagatellmessige problemer, som at de ikke har rukket å holde åpningsfest ennå.

– Vi inviterer til offisiell åpning når Bergstaden Bygg er ferdig med kontordelen, sier Morken.

Noe annet som har blitt satt på vent, er å bli bedre kjent i bygda.

– Jeg prøver å gjøre han litt kjent oppi her, for jeg er fra Ålen sjøl, så jeg vet mye godt hvem folk er. Han blir nå kjent etter hvert, men han kjenner fortsatt bilene bedre enn folk ennå, sier Morken og ler.

Alt i alt har familien allerede nådd målsettinga de hadde da de startet bilverkstedet.

– Ja, definitivt, jeg har gjort det. Det er ikke tvil om at det er både behov og godt med tilgang på bilarbeid her oppe. Det er sikkert, sier Paasche.

– Jeg vil gjerne si at jeg er superstolt av bygda mi. For måten han har blitt tatt imot og engasjementet. Da vi begynte å lufte idéen om at vi skulle bilverksted, var det bare positivt å høre. Og vi har fått mange godord, sier Morken avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS