Riastvegen åpner i dag

ÅPNER: Riastvegen har hatt gode tørkeforhold siste uka og kan derfor åpne allerede i kveld.
Publisert Sist oppdatert

– Riastvegen åpner idag, torsdag 16. mai klokka 18.00!

Det melder Riastvegen på sin facebookside. Brøytinga av vegen startet i år allerede 6. mai. To dager senere var all snø ryddet fra vegen. 

– I fjor starta vi brøytinga 22. mai, så vi er langt tidligere ute enn vi pleier, bekreftet Einar Aas som håndterte snøfresen på 6,5 tonn montert på en hjullaster.

Det kunne likevel ta ei god stund før veien åpnet for trafikk. Først måtte veien tørke opp, og brøytemannskapene regnet med at det kunne ta et par uker.

Gunstige værforhold har resultert i at vegen har tørket fort. I og med at det ikke har vært skader på vegen med behov for utbedringer, er det mulig å åpne hele Riastvegen for trafikk før pinsehelga. 

Dermed åpnes vegen over fjellet for trafikk allerede i kveld den 16. mai klokka 18.00. 

Det er 20 år siden Riastvegen er registrert åpnet så tidlig. I 2004 er det registrert vegåpning den 13. mai. Det er fortsatt tidligste registrerte åpningsdato etter at det ble startet registrering i 1993. 

Bomanlegget settes i drift samtidig med at vegen åpner. Ønsker du å benytte sesongabonnement, anbefaler vi å kjøpe et abonnement via www.youpark.no i forkant av første kjøretur. Dette gjør du ved å trykke «kjøpe abonnement» og søke opp «aktuell vei» på lokasjon. Herfra får du videre instruksjoner til å utføre kjøpet når du har valgt type abonnement.

Powered by Labrador CMS