Premiepengene havnet i lommene til Ullgris og Bortkastet Talent:

– Det er Rørosaften i kveld, trenger vi si mer?

OPPSKRIFTSMESSIG SEIER: I kvinnefinalen ble det en forholdsvis enkel seier til «Bortkastet Talent», i blå skjorter, over «Gold Stars».

I år som i fjor stakk «Ullgris» av med seieren i herreklassa under Rørosbankens julecup. I kvinneklassen raget «Bortkastet Talent» høyest. Premiepengene er, etter sigende, allerede oppbrukt.

Publisert

Kvinnefinalen: Gold Stars - Bortkastet Talent (0 - 5)

Herrefinalen: Drillos Dildos - Ullgris (3 - 4 etter ekstraomgang)

Toppscorer kvinner: Maren Selboe Lein

Toppscorer herrer: Georg Ruglbak

BESTE HERRELAG: «Ullgris» ble beste herrelag etter ekstraomgang. Fra venstre: Mathias Jullumstrø Winum, Vemund Knutsen Storseth, Sigurd Knutsen Storseth, Magnus Leraand Forseth, Emil Pedersen, Johan Sandnes Lillebudal og Dennis Skogås.
ANDREPLASS HERRER: «Drillos Dildos» kom på andreplass i herreklassen. De forlot hallen før vi fikk navnene, men forhåpentligvis fikk de med seg sjekken på 1500,- kroner.
BESTE KVINNELAG: «Bortkastet Talent» må være ett av de mest ironiske navnene på et fotballag. Spesielt ettersom de nå er betalte fotballspillere og dermed profesjonelle. Vi kan i hvert fall si det slik. Foran fra venstre: Maren Selboe Lein, Sara Norvik, Eline Løvø og Hedda Reinskou. Bak fra venstre: Helene Møller Moe, Anna Rønning, Vilde Sjøvold, Åsta Selboe Lein og Marthe Tørres Lindstad.
ANDREPLASS KVINNER: «Gold Stars» tok andreplassen i kvinneklassen. Fra venstre: Maja Ryttervoll, Aurora Reppe, Ella Myran, Dina Olsen, Inga Meli og Kaja Haugom. Knestående foran: Kamile Kazlauskaite.
TO BANER: Spillet foregikk på to baner, med benken som skille.
AKTIVITET: For de yngste var det vanskelig å sitte stille en hel dag. Heldigvis var én av tre fotballbaner ledig og det var satt opp klatrestativ – også kalt tribune – midt i Verket.

Oppsummeringen

La oss oppsummere årets julecup i fotball først som sist: Røros, Verket, 16 lag, over 100 spillere, omtrent like mange tilskuere, 36 kamper, 500 spilleminutter, rosa trøyer, hvite shorts, blå trøyer, svarte shorts, 3000 i dieselpenger, 3000 til noe helt annet, kanskje Argentequila, definitivt Farlig Tversover, Ullgris, Drillos Dildos, Bortkasta Talent, silver til Gold Stars, «bruk øya da, dommer», jubel fra publikum og kanskje aller, aller viktigst: Et helt eget område for oss over 40, vi som så gjerne vil, gjerne vil, men ikke får til: Tribunen midt i Verket.

HER: Arrangøren hadde ordnet så fint med egen tribune for oss over 40. På trygg avstand kunne vi mimre over egne prestasjoner, klage på dommeren, juble og hovere over feilpasninger. Fantastisk!

Kvinneklassen

I kvinnefinalen feide «Bortkastet Talent» ganske enkelt «Gold Stars» av banen med resultatet 5-0. Bortelaget gikk tidlig opp i ledelsen, så tok faktisk «Gold Stars» faktisk over kampen en periode. Deretter var det kun ett lag på banen. Med kun 20 sekunder igjen av førsteomgang gjorde «Gold Stars» keeper en liten tabbe som «Bortkastet Talent» utnyttet til fulle. Ballen ble satt presist mellom keeper, kortlinja og stengene. 0-2.

I andre omgang gikk det ett minutt og tredve sekunder før det kom et nytt mål. 3-0. Så 4-0 etter fem minutter. Det endelige resultatet kom etter 9:20 da spissen til «Bortkastet Talent» fikk stå helt åpen. Da var jobben med å lure ballen bak keeper forholdsvis enkel. 5-0.

– Hva skal dere bruke premiepengene til

– Sannsynligvis til deltakeravgiften, sa en av spillerne på «Bortkastet Talent» etter at de hadde mottatt den store sjekken som synlig bevis på seieren i julecupen.

– Også er det Rørosaften i kveld. Trenger vi si noe mer enn det?

SKLITAKLING? Om dette er en sklitakling, er nok et definisjonsspørsmål. Resultatet var uansett at «Ullgris», for anledningen kledt i blått, fikk frispark farlig nærme målet til «Drillos Dildos». Resultatet ble bare lårhøne forårsaket av et knallhardt skudd i muren.

Herreklassen

Blant herrene var finalen mer jevnspilt. Når fjorårets vinnere møter et lag med navnet «Drillos Dildos» som i tillegg stiller i rosa skjorter, og har både spiller nummer 0, 69 og 99,  og kallenavn som "Holm Jr", vet du at det blir hardkjør.

Så finalen åpnet naturligvis bra.

– Dommer! Sklitakling!

– Tror du det var sklitakling skal jeg vise deg hva en sklitakling virkelig er etterpå.

Og den fortsatte enda bedre.

1-0 til «Ullgris» etter et par minutter. 2-0 ved halvspilt omgang. Redusering 1-2 til «Drillos Dildos» med et par minutter igjen av første omgang.

3-1 etter ett minutt i andre omgang. Redusering 3-2 etter halvspilt omgang. Og med 40 sekunder igjen av omgangen reduserte dildoene til 3-3.

Ekstraomgang på fire minutter.

Med 2:24 på klokka satte «Ullgris» inn det eneste målet i ekstraomgangen og gikk dermed helt til topps i herreklassen på Rørosbankens julecup.

– Hva skal dere bruke premiepengene til?

– Vi har spillere fra både Singsås, Røros, Buvika og Trondheim. En bor til og med i USA. Vi kjørte fra Trondheim i dag tidlig og skal tilbake i kveld. Så premien går ganske enkelt til dieselpenger og middag på Peder Hiort, sier spillerne og slår på den gigantiske sjekken.

REFERANSEBONANSA: Tell referansene. Om du kommer fram til færre enn fem, blir det ingen premie.