Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom. Foto: Fjell-Ljom
Nils Kåre Nesvold er redaktør og daglig leder i Fjell-Ljom. Foto: Fjell-Ljom

Holtålen satser på framtida

– Riset bak speilet er at Holtålen blir en del av en større kommune der administrasjonen har hovedsete på Røros, skriver redaktør i Fjell-Ljom, Nils Kåre Nesvold, i ukas leder.

Publisert Sist oppdatert

Etter «regjeringsskiftet» i Holtålen kommune høsten 2019, har det skjedd mye positivt i kommunen. En ung, dynamisk og offensiv ordfører Arve Hitterdal har for lengst startet arbeidet med å snu mange stener, og han våger å tenke nytt. Blant annet har kommunen startet jobben med å utvikle og forbedre kommunens tjenester for framtida gjennom prosjektet «Blanke ark». Prosjektet skal gi kommunen et klarere bilde av hvilke oppgaver som blir viktige i framtida og hvilke prioriteringer kommuneansatte bør gjøre i tida som kommer.

Det er helt nødvendig skal Holtålen bestå som egen kommune i framtida. For Statistisk sentralbyrås befolkningsframskriving er skremmende lesing. I dag har kommunen 1977 innbyggere. Forventet utvikling er en nedgang på 100 innbyggere bare i løpet av ni år, ifølge SSB. Nå er Holtålen med i forskningsprosjektet «Distriktskommune 3.0» for å forsøke å finne ut hvordan de kan gjøre seg mer attraktiv for innflyttere. Prosjektet skal bidra med å koble samfunnsplanlegging og utviklingsarbeid sterkere sammen. Hvordan kan man som distriktskommuner jobbe godt med planlegging og utvikling med få ressurser? Hvordan kan planlegging gjøres enkelt og samtidig ha ønsket effekt?

En del av prosjektet er en spørreundersøkelse om framtid og utvikling. Nå er det viktig at alle med tilknytning til kommunen deltar i denne undersøkelsen som kan hjelpe administrasjonen og politikerne med å utvikle kommunen til å bli enda mer attraktiv å bo i. Fristen er fredag 5. februar, og kommunen lokker med gratis tomt i uttrekkspremie. Vi er spent på resultatet og oppfølgingen av spørreundersøkelsen. For nå er det avgjørende å være framoverlent. Riset bak speilet er at Holtålen blir en del av en større kommune der administrasjonen har hovedsete på Røros. Og det vil ikke flertallet av innbyggerne i Holtålen nå.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS