Konkursen i Frosta bobil og caravan:

– Kostbart varelager 

STENGT: Vognbua er stengt etter at Frosta Bobil & Caravan ble slått konkurs fredag. Drivstoffpumpene fortsetter imidlertid å operere som normalt.

Nå er advokat Bertil V. Smalås på Steinkjer oppnevnt som bobestyrer i konkursboet etter Frosta bobil og caravan. – Det er et stort og kostbart varelager i bedriften, sier han.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig vanskelig å selge såkalte kapitalvarer i dag. Det er høye renter og dårlig marked for dyre produkter, sier Smalås.

Mange ansatte

Smalås sier at det er 26 stykker på hans liste over ansatte. 

– Hvor mange som har utestående lønn og hvor mange penger det er snakk om vet jeg ikke ennå, sier han.

Mandag sendte han ut en mail til alle på lista om lønnsgaranti og hvordan de skal søke om utbetaling gjennom lønnsgarantifondet.

– Dette skal sendes til oss, og så vil det bli saksgang hos NAV før de får utbetalt penger, så det er klart det vil ta litt tid, påpeker Smalås.

Stor gjeld

Han bekrefter at det er snakk om ei gjeld på rundt 50 millioner kroner, men han har mandag morgen ikke oversikt over om det er avdelinga på Frosta eller Ålen som har slitt med omsetninga.

– Så langt jeg ser per nå er det ført felles regnskap for hele selskapet, sier bobestyreren.

Daglig leder

Tore Børresen er daglig leder for avdelinga i Ålen. Han kan ikke si mer om verken regnskap og konkurs enn det som allerede har stått i avisa.

– Jeg kan i dag bare bekrefte det dere allerede har skrevet, sier han.

– Vet du om det finnes interessenter som kan tenkes å overta drifta for avdelinga i Ålen?

– Det spørsmålet kan jeg ikke svare på, svarer Børresen.

Powered by Labrador CMS