Rørosbanen stenger:

Det skal blant annet skiftes sviller

RETT STREKKNIG: Jernbanestrekninga som går fra Stattene, lsangs Floene og nordover mot Orvos er snorrett og rundt tre kilometer lang. Det er langs denne Kjellmark og Roland peker på at det kan bygges nytt krysningsspor og ny flystripe.

Helga 8. til 10. juni stenges blant annet Rørosbanen for vanlig togtrafikk for å utføre vanlig vedlikehold.

Publisert

– Vi har hektisk aktivitet hele helga. Arbeidet som skal gjennomføres har vært planlagt lenge, og det er nødvendig vedlikehold som å bytte stikkrenner, sviller og skinner, sier Kristine Jessen, regiondirektør i Bane NOR.

Påvirker togtilbudet

Når det pågår arbeid i sporet, kan ikke toget kjøre som vanlig. Derfor blir det buss-for-tog på Rørosbanen i helga. For detaljer om alternativ transport, se togselskapenes apper eller hjemmesider for mer informasjon. 

Ikke gå i sporet

Bane NOR minner om at det er farlig og forbudt å ferdes i, eller i nærheten av jernbanespor og høyspenningsanlegg. 

– Selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog når som helst, påpeker Jessen.

Hele strekninga

– Langs hele strekninga på Rørosbanen kjører vi pakkmaskin som stabiliserer underbygninga av sporet, informerer Bane NOR.

– Vi jobber også med planovergangen ved Bergstaden hotell i helga. Planovergangen blir stengt i perioden, og både gang- og biltrafikk blir omdirigert. Det skal også byttes skinner og gjøre annet vedlikeholdsarbeid i nærheten av stasjonen.

Ved Glåmos stasjon skal det lages ny undergang Grubben ikke langt unna Glåmos stasjon. 

– Dette arbeidet vil medføre støy, og berørte naboer blir varslet spesielt, sier Jessen.

På strekninga Røros – Støren skal det blant annet byttes stikkrenner for å unngå flom ved mye nedbør og det skal legges inn flomløp på enkelte steder.

Det framgår ikke av den informasjonen Fjell-Ljom har fått, når nøyaktig rutetidene igjen vil gå som normalt.

Powered by Labrador CMS