– Lokalpressen er ensidig negativ til reindrifta

NEGATIV: Magne Eggen Haugom mener at lokalpressen er ensidig negativ til reindrifta.
NEGATIV: Magne Eggen Haugom mener at lokalpressen er ensidig negativ til reindrifta.

Magne Eggen Haugom skriver at lokalpressen er ensidig negativ til reindrifta i dette leserinnlegget.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

I dag tenker jeg på at jeg bor i en region som er så heldig å ha ei oppegående å levende reindrift. Ei fantastisk beitenæring som virkelig er i tiden hvor det er fokus på bærekraftig matproduksjon . 

Reinkjøtt er i vinden som aldri før, Bocuse d’Or i Trondheim, og Grüne woche i Berlin, er eksempler på dette. En stor og viktig bedrift både på Røros og i kjøttbransjen, Stensaas opplever suksess .

Men hva hadde dette vært uten reindrifta? 

Vi skal ikke stikke under en stol at det ikke er enkelt å drive reindrift i regionen vår. Store årlige konflikter om rein på avveie/på feil plass, hets i sosiale medier, negative oppslag i lokal presse . Med mere. 

Jeg hadde trodd at vi skulle fått positive oppslag med tanke på, Sannhets- og forsoningskomisjonen, NTNU 's innrømmelser i forhold til vitneforklaringer i rettsvesenet og nå sist det positive rundt reinkjøtt og bedrifter. 

Men jeg må bare konstatere at lokal presse ikke evner å si et kløyva ord ! Det gjør de sikkert heller ikke før det handler om rein i Tufsingdal, på Rugldalen, eller på innmarka en eller annen plass.

Poenget mitt er at det stort sett er utelukkende negative artikler om selve reindrifta, alt som er feil, og galt med den. Vi får jo selvfølgelig solskinnshistoriene om Stensaas og Rørosrein blant annet.

Men det er alltid viktig å huske at uten selve reindrifta har ikke disse bedriftene heller livets rett.

Powered by Labrador CMS