– Jeg forstår godt om du handler i Sverige

HANS ANDREAS LIMI: Nestleder i Fremskrittspartiet (FrP).
Publisert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

Under pandemien så vi at det ble skapt mange nye arbeidsplasser i Norge når grensehandelen gikk ned. Salget på Vinmonopolet økte med opptil 40 prosent. 

Nå ser vi igjen at høye avgifter skaper utfordringer for norske butikker. Situasjonen har blitt mer akutt den siste tiden. Ap og Sp har økt skatter og avgifter i Norge, mens den svenske regjeringen senker avgiftsnivået betydelig. 

Fra i år er avgiftene på snus i Sverige kuttet med 20 prosent. Sverige har også 20 prosent lavere matmoms enn i Norge, det er en av grunnene til at FrP vil halvere matmomsen her i landet. 

Bensinavgiftene i Norge har økt med over en krone literen under Ap og Sp. Sverige senker i år bensinavgiften med 1,64 kroner literen. 

Siden Vedum (Sp) og Støre (Ap) tok over regjeringskontorene, har forskjellen på bensinavgiftene i Sverige og Norge økt med nærmere tre kroner literen. Svenskene har også senket kravet til innblanding av dyr biodiesel, noe som gjør dieselen opptil 6 kroner billigere i Sverige per liter.

Fremskrittspartiet vil kutte avgiftene for å sørge for at flere handler lokalt, og sikre inntekter og arbeidsplassene i Norge. Det er også viktig å fjerne den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften regjeringen har innført, dette er en ren avgift på å skape arbeidsplasser. 

Regjeringen i Sverige kutter i avgiftene, mens regjeringen i Norge stadig øker avgifter på grensehandelutsatte varer. Jeg frykter at norske butikker og arbeidsplasser nær Sverige vil få enda vanskeligere betingelser fremover. 

Jeg forstår godt om du handler i Sverige i påsken. Mens mange sliter økonomisk, har regjeringen gjort det enda dyrere å handle lokalt. 

FrP vil kutte avgifter, og gjøre det billigere å kjøpe mat, drivstoff og grensehandelutsatte varer i Norge. 

Powered by Labrador CMS