GRØNT GRESS: Endelig får kyrne kjent på gresset Foto: Nora Hunter Drøyvollsmo
GRØNT GRESS: Endelig får kyrne kjent på gresset Foto: Nora Hunter Drøyvollsmo

Floan fellesseter klar for ny sesong:

– Det hører til sommeren å få dyrene på beite

Mandag 13.juni var det flytting av kyr som sto på agendaen for gårdbrukerne Even Erlien, Jens Arnfinn Nyplass, Per Albert Sødal og Odd Martin Hansen. Kyrne skal flyttes fra fjøset og til sommerbeite, der de skal tilbringe hele sommeren.

Publisert Sist oppdatert

I år er det til sammen 80 melkekyr og 39 sinkyr og kviger som skal flyttes. De er fordelt på fire forskjellige gårder og holder til vanlig til på Orvos og ved Aursunden. Setra de skal til ligger på Nordfloan, mellom Røros og Orvos. Området består av rundt 360 mål med jord.

For bøndene blir det som å drive en ekstra gård. Det trengs jord og beite så man har fôr gjennom hele sommeren og en intens jorddyrking drives med hjelp av såing og gjødsling.

– Det hører sommeren til å få dyrene på beite. Det er mye jobb denne dagen, men det er jo bra for både folk og dyr å få den forandringa. På flyttedagen er det mye som skal tenkes på, men det går som regel bra. Vi har hatt mange år å øve oss på. Uforutsette ting skjer jo: i år var det melkemaskinene vi hadde trøbbel med. I dette yrket må man være forberedt på å løse problemer, sier Even.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud. Se alle abonnementer her.

Digital
1 måned

120,-

KJØP

Digital
3 måneder

450,-

KJØP

Komplett
1 år

1500,-

KJØP

Powered by Labrador CMS