Eierskifte i Røroshytta: – Vi er svært glade for at dette nå blir realisert

NYE EIERE: Daglig leder Arne Horten gleder seg til et nytt kapittel med nytt eierskap i Røroshytta.
NYE EIERE: Daglig leder Arne Horten gleder seg til et nytt kapittel med nytt eierskap i Røroshytta.

Røroshytta får ny eier. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding mandag formiddag skriver bedriften at det nyopprettede selskapet Røroshytta Holding AS har inngått en avtale om å kjøpe alle aksjene fra dagens eier Mestergruppen.

Nytt selskap

Det nystarta selskapet Røroshytta Holding AS har altså kjøpt alle aksjene i Røroshytta AS.

– Det er ingen hemmelighet at hyttemarkedet er litt trått for tida. Det er et marked som alltid har gått i bølgedalen, og det er som kjent aldri ugunstig å kjøpe i et trått marked, sier daglig leder i Røroshytta AS, Arne Horten.

Han er glad for at de ansatte i selskapet har stor nok tro på selskapet og produktene deres at de har kjøpt seg inn i holdingselskapet.

– Det var en forutsetning at vi fikk med oss flest mulig ansatte, så vi er godt fornøyd med at ti ansatte allerede har meldt sin interesse.

Produktutvikling

Arne Horten mener nå at Røroshytta i større grad blir sin egen lykkes smed.

– Nå har vi alle mulighetene for å posisjonere oss slik at vi blir godt rustet når markedet jevner seg ut igjen, sier Horten.

Noe av posisjoneringa går på produktutvikling, og selskapet har allerede konkrete planer om å styrke sin posisjon på boligmarkedet.

– Det er velkjent at tømmerhus har lang holdbarhet så lenge det er tett øverst og nederst, mener Horten og peker blant annet på trehusbebyggelsen nettopp i Røros sentrum.

Han mener derfor at tømmer vil komme som et «nytt» og bærekraftig materiale for boliger og har stor tro på at dette vil gi Rørshytta AS et løft i framtida.

Pressemeldinga i sin helhet:

Lokale og regionale eiere har kjøpt selskapet Røroshytta AS. 60 år etter oppstarten av hytteproduksjon skal Røroshytta utvikles med utgangspunkt i lokalt og regionalt eierskap med kompetanse og erfaring fra hytte- og byggebransjen. 

Lokalt engasjement, kompetanse og bransjeerfaring 

Røroshytta Holding as har inngått avtale om å kjøpe 100% av aksjene i Røroshytta. Røroshytta Holding er et nyoppstartet selskap som eies av Njord Eiendom as og ansatte ved Røroshytta. 

Njord Eiendom er en del av Ursus-gruppen som er et trønderskeid investeringsselskap med en bred portefølje. Selskapet eies av trondheimeren Øyvind Christensen med familie. 

– Røroshytta er en merkevare som har sterk forankring i historien til Røros. Med lokalt og trøndersk eierskap har vi det beste utgangspunktet for videre utvikling av bedriften, sier Christensen. 

Arne Horten har vært daglig leder av Røroshytta siden 2021 og er en av de mange ansatte som nå går inn på eiersiden. 

– Fra administrasjonens side har det vært ønskelig med en sterk ansatte-gruppering i den nye eiersammensetningen. Vi er svært glade for at dette nå blir realisert, sier Horten. 

Røroshytta vil drifte videre som normalt samtidig som nye eiere starter arbeidet med å legge ny strategi.

– Vi har helt klart et mål om å videreutvikle selskapet gjennom fokus på vår lokale forankring, bærekraft og innovasjon, sier Horten. 

Mestergruppen siden 2017 

Røros Skogforvaltning startet med hytteproduksjon i 1963 og etablerte navnet Røroshytta. I 1993 ble firmaet Røroshytta stiftet. Bedriften hadde lokalt eierskap frem til 2011 da Røroshytta ble kjøpt av Saltdalsbygg. Siden 2017 har Røroshytta vært en del av Mestergruppen-familien. 

– Røroshytta er et selskap med sterk lokal forankring som nå skal utvikles videre på lokale hender. Vi ønsker å takke for et hyggelig samarbeid og ønsker Røroshytta lykke til videre, sier Stine Røsand som er direktør for utførende kjeder i Mestergruppen. 

– Røroshytta har hatt en veldig fin tid som en del av Mestergruppen-konsernet, og begynner nå et nytt kapittel i vår historie der vi går tilbake til lokalt eierskap, sier Horten. 

Om Røroshytta 

Røroshytta startet produksjon av lafta tømmerhytter i 1963. Selskapet er lokalisert på Røros og leverer moderne hytter i tradisjonsrikt tømmerlaft. Eksteriøret er utviklet med arkitektoniske forankring i området rundt Røros med en lavmælt stil med rene, vakre og funksjonelle linjer. Selskapet har 12 ansatte og hadde i fjor en omsetning på cirka 47 millioner k roner. 

Powered by Labrador CMS