Hun blir ny direktør ved Rørosmuseet

NY DIREKTØR: Runa Finborud overtar som ny direktør ved Rørosmuseet.

Runa Finborud er ansatt som ny direktør ved Rørosmuseet.

Publisert

Finborud kommer fra stillinga som rådgiver i avdeling for samfunnsutvikling i Innlandet fylkeskommune.

Hun sier hun er veldig motivert for jobben og har stor respekt for fagkompetansen ved Rørosmuseet som er bygd opp gjennom mange år. 

– Jeg gleder meg til å bli en del av laget ved Rørosmuseet og i MIST. Jeg ser også fram til et godt samarbeid med aktører nasjonalt, regionalt og lokalt, sier Runa Finborud.

Ordfører i Os

Tidligere har Runa Finborud blant annet sittet som ordfører i Os kommune i åtte år. Hun har også ledet Verdensarvrådet for Røros bergstad og Circumferensen. 

Hun er i ferd med å ferdigstille en master i offentlig ledelse og styring ved Høgskolen i Innlandet, og er utdannet lærer fra før.

Skal lede 30 ansatte

MiST/Rørosmuseet består i dag av nesten 30 ansatte fordelt på teknisk drift, formidling og verdensarv, kulturhistorisk avdeling og bygningsvernsenteret.

I den nye jobben vil Finborud jobbe med museets kjerneoppgaver, som er en god balanse mellom formidlingsansvaret, samlingsforvaltninga og behovet for forskning og kunnskapsutvikling. 

– Runa Finborud vil jobbe godt med alle de faglige ressursene på museet, og med eksterne interessenter som departementer, Riksantikvaren, eierstiftelser, kommuner, verdensarvrådet og aktører i lokalsamfunnet. Hun vil også jobbe videre med utvikling av Malmplassen, skriver direktør Karen Espelund ved Museene i Sør-Trøndelag, MiST, i ei pressemelding.

Powered by Labrador CMS