Rørosmeieriet gir bort frøblanding:

– Vi ønsker å bidra til biologisk mangfold

BLOMSTER: – Vi ønsker fokus på biologisk mangfold og bidra til større bevissthet rundt artsmangfold både blant insekter og blomster, sier markedssjef Anna Maalø Jalal hos Rørosmeieriet.

Rørosmeieriet har bestemt seg for å gi et bidrag til artsmangfold og større bevissthet rundt hva vi kan gjøre for å bedre situasjonen for pollinerende insekter.

Publisert

– Vi har fått tak i 25.000 poser, og 15.000 av dem er allerede gitt bort, sier markedssjef Anna Maalø Jalal ved Rørosmeieriet.

Verdier

– Vi mener at dette er en fin måte å fremme gode verdier på. Dette prosjektet er bra for insektene, det er bra for jordkvaliteten og for jordbruket. Vi håper det vil bidra til en større bevissthet rundt biologisk mangfold og artsmangfold, sier Maalø Jalal.

Hun mener det er ikke er bare melk, meieri og økologisk landbruk som preger Rørosmeieriet, men også større verdier som må til for at bonden skal lykkes i å levere gode råvarer. Som nettopp biologisk mangfold og jordkvalitet.

Frøene

– I posen med frø er det kun økologiske frø, og som er bestilt gjennom en norsk frøprodusent, sier Maalø Jalal.

– Dere har fått kritikk for at dere også har med hageblomster og fremmede arter i posen. Har du en kommentar til det?

– For oss er det også viktig at det er frø fra blomster med mye og fristende nektar til humler, bier og andre pollinerende insekter. Posen inneholder også kun frø fra ettårige og velkjente planter. Det er dessuten arter som ikke sprer seg så lett og det er trolig vanskelig for disse frøene å overleve en vinter i Norge, påpeker hun.

Maalø Jalal er videre tydelig på at Rørosmeieriet heier på alle tiltak som øker artsmangfoldet, og at de derfor også har tenkt på at de vil ha med blomsterfrø det er lett for folk å lykkes med.

– Vi må ikke gjøre det så vanskelig for folk at de blir redde for å gjøre feil. Det er alltid bedre å gjøre noe, enn ingenting, mener hun.

FRØBLANDINGA: I posen finnes det frø av blant annet kornblomst, ringblomst, dill og koriander. – Alle artene er ettårige planter som er ment å såes i hagen, påpeker markedssjef Anna Maalø Jalal ved Rørosmeieriet.
Powered by Labrador CMS