Fra Fjell-Ljoms videoarkiv:

Lær hemmeligheten bak god julebakst

SOSIALT: Det er litt jobb å lage både lefse, lemse og flatbrød, men jobben blir vesentlig lettere i godt lag. Det er halve poenget med å møtes for å gjøre jobben sammen: praten, hjelpa eller bare det å stå sammen og jobbe. Det var slik de overførte kunnskap før i tida, og det er en like god metode i dag. Guri Nordsveen, til venstre, kaller bare Ane Lusie Kjelsberg for ekspertisen. Foto: Morten Haugseggen

Bakedagen med kvinnene i Feragen Bygdelag var forrige ukes mest sette video hos oss, muligens fordi de forteller noen av hemmelighetene bak god julebakst.

Publisert

Bakedagen er en fast foreteelse hvert år for kvinnene i Feragen Bygdelag. Én dag før jul tar de med takker og deig til samfunnshuset i Feragen og gjør julebaksten sammen. Da bakes både lefse, lemse, flatbrød og mye mer. Vi besøkte dem på fjorårets bakedag, men nå før jul er innholdet, ifølge statistikken, mer aktuelt enn noen gang. Her får du et gjensyn med gjengen og et lite innblikk i hva som skal til for å lage skikkelig god julebakst.

Powered by Labrador CMS