Fjell-Ljom mener:

Er det fest, så er det fest

MYE BESØK: Mange tilreisende under martnan. Arkivfoto: Marit Langseth

Så har vi kommet hit igjen. Den litt eldre spellemannsungkaren – fremdeles ung til sinns, skal sies – inviterer igjen gjester fra fjern og nær til storstilt fest i sin storstilte og ærverdige trehusvilla.

Men skal du få celebre gjester med store lommebøker på besøk, må det være orden i huset. Plutselig er det ikke måte på hva slags renholdsregime som innføres. Det blir måket, strødd, vasket. Lyspærer som har vært mørklagte nesten siden slutten av fjorårets fest skiftes ut, skjevheter rettes opp og lokalmaten i kjøleskapet får selskap av gyros og shawarma.

Ingenting galt med det. Men det hadde kanskje vært hyggelig dersom spellemannsungkaren også hadde holdt sitt hus like striglet og ryddig gjennom hele året. Det er jo tross alt de fastboendes hus, til syvende og sist, selv om besøk fra eksotiske fremmedfolk er hakket mer spennende. Og kanskje ville storrengjøringa også vært litt mindre krevende dersom den ukentlige vasken hadde blitt gjennomført på tilfredsstillende vis?

Regner det på presten så drypper det på klokkeren, er det noe som heter. Spellemannungkaren, hans bemidlede venner og gjester får seg en heidundrendes fest, mens de fastboende etter beste evne forsøker å gjennomføre hverdagen innimellom mer eller mindre overstadig berusede festgjengere. Men nå virker i alle fall lyspærene igjen.

Det er egentlig feil av oss å avsløre hvem den litt eldre spellemannsungkaren er i sitt store trehus, men vi er jo klar over at ingenting selger aviser som sladder. 

Så her kommer det fram.

Han heter Bergstaden Røros.

Er det fest, så er det fest.

Ha en riktig god martna!

Powered by Labrador CMS