Anmelder skolen og enkeltpersoner:

– Vil være behjelpelige i politiets etterforskning

Familien Langen Lundquist har ifølge Aftenposten anmeldt Nord Østerdal videregående skole og enkeltpersoner etter Peder Angel Langen Lundquist selvmord i februar.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan bekrefte at vi har anmeldt skolen og et større antall enkeltindivider, sier advokat Roy Arteid i Røseid og Co i en artikkel i Aftenposten, som også er omtalt av Arbeidets Rett.

Advokaten representerer familien til Peder Angel Langen Lundquist, som tok sitt eget liv 13. februar i år.

Arteid sier til Aftenposten at de ikke vil utdype innholdet i anmeldelsen, av hensyn til en eventuell etterforskning, men sier at anmeldelsen handler om å sikre at man får belyst alle sider av saken på en best mulig måte. Politiet har tidligere også bekreftet til vår avis tidligere at de har mottatt informasjon i forbindelse med dødsfallet, men på det tidspunktet forelå det ingen formell anmeldelse.

Trenger du noen å snakke med?

  • Ved akutt fare for selvmord, ring 113 umiddelbart. Ring heller en gang for mye enn en gang for lite.
  • Mental Helses hjelpetelefon: 116 123
  • sidetmedord.no
  • Kirkens SOS: 224 00 040

Familien har vært åpen om at Peder Angel ble mobbet, og det har i etterkant av selvmordet vært flere markeringer mot mobbing.  

Skolen driftes av Innlandet fylkeskommune. De bekrefter at de kjenner til anmeldelsen. 

– Vi tar til etterretning at det foreligger en anmeldelse og vil selvfølgelig være behjelpelige i politiets etterforskning for å sørge for at den blir best mulig, sier kommunikasjonssjef Halvor Løkken i Innlandet til Aftenposten. 

Powered by Labrador CMS