Tar deg med på vandring med opplevelser uten årstall:

BYR PÅ MATOPPLEVELSER: Olin Steinsvik inviterer deg på vandringen «Ut på tur – vi spiser sammen» der hun byr på gode matopplevelser med alle sanser.

– Du får vite mye artig om matkulturen

Lørdag kan du bli med på en vandring gjennom Røros sentrum med innlagte matopplevelser. Det er ett av helgas arrangementer under Trøndersk Matfestival – et sted nær deg.

Publisert

Olin Steinsvik er en av vertene som tar deg med på det hun kaller en sosial matopplevelse. Hun sier at matvandringen passer for alle som er litt over middels matglade.

– Matvandringa er for folk med en viss matinteresse og som har lyst til å få en opplevelse. Er du matglad og opplevelsesorientert, er dette midt i blinken for deg, sier hun.

Matglede for matglade

Steinsvik sier hun selv er matglad og i tillegg glad i å formidle, derfor gleder hun seg til å ta med andre matglade på en vandring gjennom bergstaden. Hun understreker at dette ikke er en historisk vandring, men at det først og fremst handler om å få en matopplevelse gjennom syn, hørsel, smak, lukt og lyd.

– Det blir litt informasjon når vi vandrer mellom måltidene, men dette er ikke en bergstadvandring, som forteller om historien til Røros. Mathistoria er knytta til bergverkshistorien, og det gjenspeiles i Bergstaden. Det er en grunn til at mye av matkulturen vår består av kjøtt og meieriprodukter. Det og andre ting vil jeg fortelle om, sier hun

Ingen årstall, bare gode smaksopplevelser

Vandringen starter på Malmplassen. Det blir servert smaker og opplevelser hos Kunst og kaos, i Kurantgården, Trevarefabrikken og det hele avsluttes med middag med dessert på Kaffestuggu. Maten som serveres har en tilknytning til de ulike stedene.

– Jeg kan ikke garantere at folk får mange riktige årstall, men de som deltar vil få vite mye artig og spennende om matkulturen vår – og de får veldig gode smaksopplevelser, sier Steinsvik.

Arrangementet kalles «Ut på tur – vi spiser sammen». I tillegg blir det matmarked på Domussenteret der du kam møte produsentene, på Røros Hotell blir det biff og bad og rundt Aursunden byr tre produsenter og serveringssteder på matopplevelser.

Powered by Labrador CMS