– Jeg vil ha et Røros hvor det er lett å skape et hjem

Tonje Tronsvang-Sandnes, listekandidat for Røros Arbeiderparti
Tonje Tronsvang-Sandnes, listekandidat for Røros Arbeiderparti

–  En dag skal Røros også være det stedet du har lyst til å flytte tilbake til og det stedet du vil at dine egne barn skal vokse opp, skriver Tonje Tronsvang-Sandnes

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

De litt for store støvlene ble sparket av i det duggvåte gresset i Baklia, og lukten av nystekte vafler smøg seg ut fra kjøkkenet. På vinteren tok små føtter meg runde på runde, rundt det oransje huset som i en vill fantasi ble forvandlet til en skistadion. Røros for meg har vært den aller fineste plassen å vokse opp. Det har vært veldig lite og hele verden på en gang, som jeg en dag vil at mine egne barn skal få oppleve.

Røros er en trygg plass å vokse opp på, men en dag er man klare for å oppleve noe mer enn det stedet de små støvlene har løpt ferdig. Noen av oss har flyttet til en annen storby for å studere, andre tar et år i førstegangstjenesten eller på folkehøgskole. For oss er Røros nå blitt et “hjem til påske” eller et “hjemme hos mamma og pappa”. Men en dag skal det også være det stedet du har lyst til å flytte tilbake til og det stedet du vil at dine egne barn skal vokse opp. 

Men skal Røros bli det stedet, og den kommunen vi unge ser en framtid i, kan det ikke bare være de voksne som skal være med på å bestemme. Skal vi klare å bygge en framtid vi unge kan tro på også her på Røros, må vår stemme bli hørt - og da må vi også bry oss. For i år er det kommune- og fylkestingsvalg. Da kan vi være med å bestemme hvordan vi vil at Røros og Trøndelag skal være. 

Jeg vil ha et Røros hvor man er trygg på at oldefar har det godt og blir møtt med varme hender og omsorg den dagen han skal bo på eldrehjem. Jeg vil ha et Røros med en skole og barnehage som gir alle barna de samme mulighetene til å lykkes uansett hvem de er. Jeg vil ha et Røros hvor det er lett å skape et hjem. 

Selv om kommunepolitikk med ord som arealplaner, mobilitetsløsninger og kompetanseheving for mange er selve definisjonen på kjedsomhet, må vi huske at årets valg er et retningsvalg. Årets valg er et valg mellom Arbeiderpartiet som vil skape en skole hvor alle kan lykkes eller høyresida som fortsatt tviholder på gammeldagse løsninger for skolen. Dette valget er mellom fellesskap for framtida, eller enda mer til de som har mest fra før. For politikk handler om prioriteringer og hva våre felles penger skal brukes på. Jeg vil at de pengene skal brukes på oss unge og en framtid vi kan tro på. Det håper jeg du er enig med meg i. 

Dette valget er alt for viktig til å la være å bruke stemmen. Det er de store oppgavene vi løser best sammen. Jeg håper du bruker stemmeretten din uansett hvilket parti du stemmer på, men om du er enig med meg i at vi unge fortjener politikere som lytter til oss og som tar vår framtid på alvor, bør du også stemme på Arbeiderpartiet dette valget. Det er på den måten vi kan skape et Røros man vil flytte tilbake til og slå seg til ro i. 

Tonje Tronsvang-Sandnes, listekandidat for Røros Arbeiderparti 

Powered by Labrador CMS