Hyttepartiet

Steinar Skjerdingstad
Steinar Skjerdingstad

– En liten oppfordring fra Trøndelags mest utskjelte hytteentusiaster i disse valgkamptider, skriver Steinar «Gråstein» og Maja «Miljø» Skjerdingstad.

Publisert Sist oppdatert

Dette er et leserinnlegg. Meninger i teksten står for skribentens regning.

En liten oppfordring fra Trøndelags mest utskjelte hytteentusiaster i disse valgkamptider.

Hyttepartiet er for folk som liker hytter og hyttefolk, mangfold, inkludering og sosialt fellesskap. Vi tror på levende bygder i utvikling hvor vi kan få flere arbeidsplasser, flere fastboende og legge til rette for godt felleskap mellom fastboende, deltidsboende og gjester.

Hyttepartiet er for folk som lever av å bygge, byggenæringens parti. For folk som lever av reiseliv, reiselivsnæringens parti. For folk som handler med hyttefolk, handelstandens parti. Og for folk som yter sørvis, sørvisbransjens parti.

Vi ønsker bærekraftig utvikling av Rørossamfunnet.

Hyttepartiets fanesaker: 

1. For bolyst, tilflytting og vekst - mot bygdedyr og mot diskriminering av folk og hyttefolk.

2. For en ansvarlig og forutsigbar utvikling av Røros. Etter 20 år har endelig Røros kommune vedtatt en ny arealplan. La arealplanen leve, mer enn to år. Og i hvert fall frem til vi har en ny.

3. For å tenke nytt og bærekraftig i forhold til utvikling av hytter.

a. Mindre hytter

b. Hytter som er bedre tilpasset terrenget og naturen omkring, mindre graving og masseflytting.

c. Hytter skal produsere mer energi enn de forbruker ved bruk av solcellepaneler og energisparingsløsninger.

d. Økt bruk av hyttene gjennom delingsordninger og muligheter for tilbakeleie som varme senger. Altså mer hytteliv per kvadratmeter hytte.

4. Hyttepartiet mener vi stadig må utvikle reiselivet for at Røros skal fortsette å være et attraktivt reisemål og ønsker derfor landskapshotell og restaurant på Fruhaugen. Lokalmat, kulturopplevelser og badstu for innbyggere og tilreisende.

Hyttepartiet stiller ikke med egen liste til kommunevalget. Vi oppfordrer derimot Røros befolkning til å stemme på partier og politikere som er enig med oss.

Godt valg !

Mvh

Steinar Gråstein og Maja Miljø Skjerdingstad

Powered by Labrador CMS