Holtålen Sp: Vil videreutvikle IMA-tilbudet

VIKTIG FOR HOLTÅLEN: Det mener i alle fall Holtålen Senterparti at den intermediære avdelinga (IMA) ved Røros sykehus er.

Holtålen Senterparti uttrykker tydelig støtte til den interkommunale avtalen om intermediær avdeling (IMA) i dette leserbrevet.

Publisert

Intermediær Avdeling (IMA) er et samarbeid mellom Røros, Os og Holtålen kommune med etterbehandlingssenger og akuttsenger som er lokalisert på Røros sykehus. Disse blir brukt til folk som er for syke til å dra hjem etter operasjon/behandling på sykehus. Akuttsengene blir, naturlig nok, brukt til akuttilfeller.

Kostnad på tjenesten fordeles etter en prosentvis fordelingsnøkkel som er avtalt mellom partene. St. Olavs dekker en betydelig del på etterbehandlingssengene, mens resten dekkes av kommunene. Holtålen bruker sengene aktivt.

Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de som har benyttet tilbudet og fra pårørende. Legevakt for våre kommuner samarbeider tett med IMA slik det er i dag, der legevakttelefon er lokalisert på IMA-avdelinga.

Hva har konsekvensen for Holtålen kommune blitt hvis vi har gått ut av samarbeidet?

Vi måtte ha hatt døgnbemannet akuttseng samt rom for etterbehandling som ville utløst økonomiske kostnader og binding av ekstra ressurser. Viktigheten av faglig utveksling og samarbeid mellom vårt helsepersonell og IMA vil gå tapt. Vi måtte også ha investert i dyrt medisinsk utstyr som vi nå får lånt fra IMA.

Derfor er det gledelig at kommunedirektøren innstiller på at vi skal fortsette samarbeidet om IMA, og vi i Senterpartiet stiller oss bak forslaget.

Holtålen Senterparti vil i kommende periode arbeide for å fortsette og videreutvikle samarbeidet om IMA.

Holtålen Senterparti

Jan Håvard Refesethås
Ordførerkandidat

Liv Grete Heksem
Varaordførerkandidat

Jan Tore Næss
6. kandidat

Powered by Labrador CMS