Statusoppdatering for Heksem-brua

I FULL SVING: Statens vegvesen har de siste dagene jobbet utrettelig med å montere den midlertidige Heksem-brua.

Den midlertidige Heksem-brua nærmer seg ferdigstillelse. Enhetsleder Ingar Engan i Holtålen kommune opplyser at det ikke er lenge til den kan åpnes for normal ferdsel.

Publisert

– Etter alle solemerker vil brua være helt ferdig montert i løpet av dagen. Statens vegvesen mangler noen deler som kommer fra Oslo i dag. Da gjenstår det en liten jobb med å få lagt det siste dekket, litt asfaltering og rekkverk, forklarer enhetsleder Ingar Engan i Holtålen kommune til Fjell-Ljom mandag formiddag.

Må asfaltere

Statens vegvesen har vært i full sving gjennom hele helga med å få montert og plassert den midlertidige brua. Men det gjenstår altså fortsatt litt arbeid før brua kan åpnes for allmenn ferdsel.

– Vi må asfaltere ved innkjøringa til brua. For slik det er nå, er det en litt for skarp kant der til at små kjøretøy kan passere. Asfaltbilen kommer i morgen (tirsdag) klokka ni, opplyser Engan.

Heldig sammentreff

Tilfeldighetene ville ha det til at firmaet Arvid Gjerde AS for tida er i området i forbindelse med utskifting av autovern langs fylkesvei 30 i Svølgja. Engan er i dialog med dem om å få på plass rekkverk ved innkjørselen til brua.

– Vi krysser fingrene for at vi får gjort det «fort og gæli». Vi må være ferdige med alt innen natt til onsdag, for da skal det tømmes kyllingfjøs. Det ser ut til at det skal gå bra, forsikrer han.

Powered by Labrador CMS