Husker du Røroskalenderen?

RØROSKALENDEREN: Kalenderen ble gitt ut av Fjellheimen forlag fra 1994 frem til 2020 og med Mye rart som utgiver i 2021. Den ble en tradisjon og har hengt i mange hjem i regionen og i landet forøvrig. Kilde: fjellheimenforlag.no

Savner du Røroskalenderen? Nå kan du sikre deg 20 årganger.

Publisert Sist oppdatert

Telefonen ringer en ettermiddag. I andre enden er en eldre, hyggelig herremann. Samtalen forløper omtrent som følgende.

– Hallo, er det Fjell-Ljom? Jeg har 20 årganger av Røroskalenderen. Tror du noen kan være interessert i dem?

– Vel, folk samler jo på de mest utrolige ting, så det kan jo godt hende.

– Ja, ikke sant! Det var det jeg tenkte. Derfor lurer jeg på om du kan formidle til leserne at jeg gjerne vil gi dem bort hvis noen er interessert. På to betingelser, altså. 

– Hvilke betingelser er det?

– For det første kan vi ikke overlevere dem just i morgen, mottaker må vente til vi kommer til Røros neste gang. For det andre skal det være gratis å motta dem.

– Du stiller ikke akkurat urimelige betingelser?

– Min kone og jeg har kjøpt dem gjennom mange år og hatt dem hengende fordi de er så fine. Nå er ikke min kone så mobil lengre, og vi kommer oss ikke så ofte på landstedet på Røros. Vi vil overlate stedet til neste generasjon, derfor har vi ikke bruk for kalenderne lengre. Det er veldig hyggelig hvis andre kan ha glede av dem, synes vi.

– Og dere har altså 20 årganger. Man kan aldri få mange nok Røroskalendre?

– Korrekt! Vi har kalenderne 1996 til 2018 med unntak av 2013 og 2017. Kalenderne er fylt med nydelige Røros-motiver. Utgiver er Fjellheimen forlag. Det står her at prisen var 75 kroner i 1996, 120 kroner i 2011 og 150 kroner i 2018.

– Kalendere for en liten formue der, altså. Og hvordan skal interesserte kontakte deg?

– Nei, nei. Jeg vil være en anonym giver. Interesserte kan ta kontakt med deg eller Fjell-Ljom og så formidler du kontakt. Da skriver du altså en liten sak om kalenderne?

– Jeg får se.

– Fint! Farvel.

Interessert i 20 Røroskalendere? Send en e-post til trond@fjell-ljom.no



Powered by Labrador CMS